Grieķijas lielākā banka saņem eiro zonas glābšanas aizdevuma līdzekļus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiro zonas glābšanas fonds otrdien ir piešķīris kritiski svarīgus finanšu līdzekļus Grieķijas lielākajai bankai «Piraeus Bank» («Trapeza Piraios»), sākot tās rekapitalizācijas procesu, kas ir būtiska daļa no valsts trešā glābšanas aizdevuma programmas.

Eiropas Stabilitātes mehānisms (ESM) atbloķēja 2,72 miljardus eiro, lai glābtu Grieķijas lielāko banku, paziņoja ESM.

«Banku sektora stabilitātes stiprināšana ir galvenais trešās palīdzības Grieķijai programmas mērķis,» sacīja ESM vadītājs Klauss Rēglings.

«Veselīgākas bankas spēs atsākt Grieķijas uzņēmējdarbības finansēšanu un atbalstīt ekonomikas atkopšanos,» viņš piebilda.

Pēc mēnešiem ilgām nesaskaņām jūlijā Grieķija un tās starptautiskie aizdevēji vienojās par 86 miljardu eiro palīdzības programmu, no kuras 25 miljardi eiro atvēlēti banku sektoram.

Pēc tam, kad Grieķija pieņēma būtiskas aizdevēju prasītās reformas, eiro zonas finanšu ministri pagājušajā mēnesī pastiprināja divu miljardu eiro maksājumu Grieķijai un atbloķēja kopumā desmit miljonus eiro banku rekapitalizācijai.

Izpildot vienu no glābšanas aizdevuma nosacījumiem, četras lielākās Grieķijas bankas pagājušajā nedēļā palielināja privāto kapitālu, lai atbilstu finansējuma saņemšanai no ESM.

Divas no bankām - «Eurobank» («Trapeza Eurobank Ergasias») un «Alpha Bank» («Alfa Trapeza») - ieguva pietiekami daudz privāto līdzekļu, lai varētu iztikt bez glābšanas aizdevuma finansējuma, bet «National Bank of Greece» («Ethniki Trapeza tis Ellados») jāveic papildu kapitāla palielinājums.

Eiropas Centrālās bankas veikti tā dēvētie stresa testi pagājušajā mēnesī noteica, ka «Piraeus Bank» vēl nepieciešams kapitāls ap piecu miljardu eiro vērtībā. Privātie investori no tā piešķīra vien divus miljardus eiro.

ESM norādīja, ka katrā gadījumā atsevišķi izskatīs iespējas piešķirt tālāku banku rekapitalizācijas finansējumu, un lēmums par «National Bank of Greece» gaidāms tuvākajā laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu