Turcijai noteiktās Maskavas sankcijas veicinās inflācijas kāpumu Krievijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sankcijas, kuras Maskava noteikusi Turcijai, neizbēgami veicinās inflācijas pieaugumu Krievijā, prognozē Krievijas bankas «Alfa Bank» analītiķi.

Analītiķi uzskata, ka šo sankciju dēļ pieaugs dārzeņu un augļu, kā arī tūrisma pakalpojumu cenas.

«Alfa Bank» galvenā analītiķe Natālija Orlova un vecākais analītiķis Dmitrijs Dolgins norāda, ka inflācija Krievijā var pieaugt par diviem procentpunktiem, ņemot vērā ierobežojumus, ko Maskava noteikusi Turcijai.

«Turcijas daļa Krievijas kopējā importā veido vien 2%, taču atsevišķos segmentos, jo sevišķi sezonālo pārtikas produktu segmentos tā ir ļoti augsta,» skaidro analītiķi.

Viņi prognozē, ka noteikto sankciju ietekme uz inflāciju jo sevišķi jūtama būs ziemā, kad Krievijas ražotājiem būs krietni mazākas iespējas aizvietot importu.

Kā ziņots, reaģējot uz savas kara lidmašīnas notriekšanu Sīrijas pierobežā, Krievija sestdien izsludināja ekonomiskās sankcijas pret Turciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu