Kaimiņš dusmīgs par naudas piešķiršanu «RE:TV» raidījumiem par politiku un ekonomiku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

12.Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (Latvijas Reģionu apvienība) pirmdien no Saeimas tribīnes asi kritizēja priekšlikumu nākamā gada budžetam, kas paredz piešķirt 153,58 tūkstošus eiro televīzijas kanālam «RE:TV», aģentūra BNS uzzināja parlamentā.

Kaimiņš paceltā balsī kritizēja citus deputātus un finanšu ministru Jāni Reiru («Vienotība») par šo priekšlikumu, uzsverot, ka minētajam televīzijas kanālam nav pietiekami lielas auditorijas un nauda tiktu piešķirta bez konkursa.

Neraugoties uz nesaudzīgo deputāta kritiku, naudas piešķīrums «RE:TV» Saeimā tika atbalstīts.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis («Vienotība») paskaidroja, ka priekšlikums radies pēc Latgales plānošanas reģiona vēstules, kurā bija norādīts, ka cilvēki reģionos nav pietiekami informēti par norisēm politikā un ekonomikā. Viņš piebilda, ka virszemes apraidē ir divi televīzijas, kuras izteikušas vēlmi īstenot šo ideju.

Deputāti pirmdien arī atbalstīja 50,4 tūkstošu eiro piešķīrumu televīzijai «Rīga TV24» ar identisku mērķi - «sabiedrības izglītošana un informēšana nodokļu politikas, ēnu ekonomikas mazināšanas, valsts budžeta ieņēmumu un izdevumu struktūras jautājumos virszemes TV apraidē, nodrošinot iespēju saturu saņemt vismaz 90% Latvijas iedzīvotāju bez maksas, kā prioritārās mērķu grupas nosakot lauku reģionu un mazpilsētu iedzīvotājus».

Finanšu ministrs pēc Kaimiņa aicinājuma «nākt un paskaidrot šo priekšlikumu» no Saeimas tribīnes izteica solījumu, ka ne viņš, ne Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens («Vienotība») neparādīsies minēto televīziju attiecīgajos raidījumos.

Aģentūra BNS vēstīja, ka Saeima ārkārtas sēdē pirmdien galīgajā lasījumā lemj par nākama gada valsts budžeta paketi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu