Tiešraide. Saeima galīgajā lasījumā lemj par valsts budžetu 2016.gadam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeima šodien galīgajā lasījumā lemj par 2016.gada valsts budžetu, saistītajām izmaiņām nodokļu jomā un citiem jautājumiem. Koalīcijas partneri iepriekš pauduši atbalstu nākamā gada budžeta projektam, savukārt Saeimā pārstāvētās opozīcijas frakcijas kritizē valsts budžetu 2016.gadam un plāno balsot pret tā pieņemšanu.

Nākamā budžeta prioritātes ir valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšana, veselības aprūpes pieejamības uzlabošana, kā arī izglītības kvalitātes uzlabošana, iepriekš, iesniedzot budžeta projektu Saeimā, uzsvēra finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

2016.gada valsts budžeta likumprojekts paredz, ka nākamgad valsts ieņēmumi varētu augt līdz aptuveni 7,37 miljardiem eiro, bet izdevumi - līdz 7,65 miljardiem eiro. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, vērtējot deputātu priekšlikumus nākamā gada budžetam, atvēlējusi tiem aptuveni 10 miljonus eiro.

Valsts budžeta projektā nākamgad paredzēts finansējums minimālās darba algas celšanai - no 360 eiro to plānots paaugstināt līdz 370 eiro, savukārt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) neapliekamais minimums tiks saglabāts līdzšinējo 75 eiro apmērā. Tāpat paredzēts pakāpeniski ieviest gada diferencēto neapliekamo minimumu, kas būs atkarīgs no personas gūto ar nodokli apliekamo kopējo ienākumu apmēra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu