Banku sektoram desmit mēnešos 356 miljonu eiro peļņa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas banku sektors šogad desmit mēnešos strādāja ar 356 miljonu eiro peļņu, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) operatīvā informācija.

Desmit mēnešos ar peļņu darbojās 15 Latvijas bankas un piecas ārvalstu banku filiāles, kuru tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos bija 96,3%.

Oktobrī banku sektora kopējo noguldījumu apmērs pieauga par 1,4% jeb 326 miljoniem eiro. Tai skaitā rezidentu noguldījumu atlikums palielinājās par 0,7% jeb 73 miljoniem eiro, ko galvenokārt ietekmēja valdības, finanšu institūciju un mājsaimniecību noguldījumu kāpums, savukārt nerezidentu noguldījumu atlikums pieauga par 2,1% jeb 253 miljoniem eiro, ko būtiski ietekmēja arī ASV dolāra vērtības kāpums, skaidro FKTK.

Savukārt banku kopējais kredītportfelis oktobrī samazinājās par 0,6%, tai skaitā rezidentu mājsaimniecību kredītu atlikums saruka par 0,7%, nerezidentu - par 3,3%, savukārt rezidentu korporatīvais portfelis pieauga par 0,3%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu