Turcijas tūrisma firmām būs jāpārskata darbība Krievijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielajiem tūrisma holdingiem ar Turcijas kapitāla līdzdalību būs jāpārskata sava klātbūtne Krievijas tirgū saistībā ar to, ka Krievija ir noteikusi ekonomiskās sankcijas pret Turciju, aģentūrai «Interfax» svētdien teica Krievijas Tūrisma industrijas savienības preses sekretāre Irina Tjurina.

«Lielie tūroperatori ar Turcijas saknēm ietilpst holdingu sastāvā. Šiem holdingiem tagad būs jāizlemj, vai ir jēga turpināt darbību Krievijā. Tūrisma biznesa mērogā tās ir ļoti lielas kompānijas, kurās strādā 300-500 cilvēku, galvenokārt tie ir Krievijas pilsoņi. Gadījumā, ja tiks nolemts aiziet no tirgus, šie cilvēki paliks bez darba. Taču, ja kompānijas turpinās darbu pie mums, tām būs jāsamazina darbinieku skaits,» sacīja Tjurina.

Viņa arī pieļāva iespēju, ka būs jāpārtrauc darbs daudzām Krievijas tūrisma aģentūrām, jo tās pēdējā mēneša laikā ir zaudējušas divus visvairāk pārdotos galamērķus - Ēģipti un Turciju.

Jau ziņots, ka 6.novembrī tika pārtraukti čārterreisi no Krievijas uz Ēģipti, jo virs Sinaja pussalas 31.oktobrī tika uzspridzināta lidmašīna ar Krievijas tūristiem, kas bija ceļā no Šarmelšeihas uz Sanktpēterburgu. Savukārt reaģējot uz to, ka Turcija 24.novembrī pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumvedēju, Krievija 28.novembrī noteica ekonomiskās sankcijas pret Turciju, kas aizliedz organizēt čārterreisus uz šo valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu