«Lido» pievienojusi sev daļu no Ķirsona SIA «MC Horeca Holding»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ēdināšanas kompānija AS «Lido» pievienojusi sev daļu no «Lido» padomes priekšsēdētājam Gunāram Ķirsonam daļēji piederošā uzņēmuma SIA «MC Horeca Holding», aģentūrai LETA apstiprināja «Lido» pārstāve Līna Lisnere.

Uzņēmuma «MC Horeca Holding» otra daļa reorganizācijas ceļā pievienota SIA «Zaļā zeme Lido», kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma pārvaldīšanu.

Kā aģentūrai LETA norādīja «Lido» valdes locekle un finanšu direktore Baiba Sleže, šī reorganizācija ir saistīta ar biznesa virzienu nodalīšanu, atdalot nekustamo īpašumu pārvaldīšanu no ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas.

«Attiecīgi uzņēmuma «MC Horeca Holding», kas līdz šim pārvaldīja veikalu un bistro «Ķirsons Māja», kas atrodas Stirnu 32, Rīgā, nekustamais īpašums tika nodalīts, pievienojot to «Zaļā zeme Lido»,» skaidroja Sleže.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «MC Horeca Holding» pērn apgrozīja 2,33 miljonus eiro un nopelnīja 17 172 eiro. SIA «MC Horeca Holding» dibināta 2012.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. «MC Horeca Holding» īpašnieki patlaban ir Ķirsons - 50,05% un SIA «Capital Investments» - 49,95%.

SIA «Zaļā zeme Lido» pērn apgrozījusi 45 691 eiro un cietusi zaudējumus 903 723 eiro apmērā. Uzņēmums dibināts 2004.gadā, tā pamatkapitāls ir 2950 eiro. SIA «Zaļā zeme Lido» pilnībā pieder uzņēmumam «Capital Investments», kas savukārt pieder Šveices valstspiederīgajai Albinai Bokli-Kardanovai.

Kā ziņots, pērn ēdināšanas kompānijas «Lido» apgrozījums audzis par 17% un, noslēdzot pārskata gadu, sasniedza 33,16 miljonus eiro, taču uzņēmums pērn cieta zaudējumus 888 957 eiro apmērā, liecina «Firmas.lv» informācija. Zaudējumi ir saistīti ar nekustamo īpašumu vērtības samazinājuma atzīšanu 2014.gadā, bet tie neietekmē uzņēmuma pamatdarbību, aģentūru LETA iepriekš informēja uzņēmumā.

AS «Lido» struktūrā ir Rīgā strādājoši deviņi bistro, divi «Lido» bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja, veikals un veikals-kafejnīca «Ķirsons» Rīgā.

Uzņēmums dibināts 1991.gadā. Tā pamatkapitāls ir 927 427 eiro. Uzņēmuma dibinātājs, ilggadējais īpašnieks un vadītājs Ķirsons patlaban ieņem «Lido» padomes priekšsēdētāja amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu