Latvijā straujākais vidējās bruto darba samaksas pieaugums Baltijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Šogad trešajā ceturksnī starp Baltijas valstīm mēneša vidējās bruto (pirms nodokļiem) darba samaksas apmērs salīdzinājumā ar 2014.gada attiecīgo laika periodu visstraujāk pieaudzis Latvijā, zināja Centrālajā statistikas pārvaldē.

Latvijā mēneša vidējā bruto darba samaksa 2015.gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2014.gada trešo ceturksni pieaugusi par 7,3%, Igaunijā - par 6,9%, bet Lietuvā vidējā bruto darba samaksa minētajā laika periodā kāpusi par 5,5%.

Vienlaikus statistikas pārvaldē atzīmēja, ka joprojām pēc darba nodokļu nomaksas vismazāk saņem Latvijā strādājošie - mēneša vidējā neto darba samaksa šogad trešajā ceturksnī bija 74% no aprēķinātās bruto darba samaksas, kamēr Lietuvā šī attiecība bija 77%, bet Igaunijā - 81%.

Šogad trešajā ceturksnī Baltijas valstīs lielākā bruto darba samaksa joprojām bija Igaunijā - 1045 eiro, Latvijā – 829 eiro, bet viszemākā tā bija Lietuvā – 735 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu