Norvik bankas aktīvu apjoms sasniedz 1,028 miljardus eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

2015. gada 3. ceturksnī pieaudzis Norvik bankas aktīvu apjoms, sasniedzot 1,028 miljardus eiro (salīdzinoši 2. ceturksnī - 1,001 miljards eiro). Norvik bankas kredītportfelis 3. ceturkšņa beigās bija 308,8 miljoni eiro (attiecīgi 2. ceturksnī - 226,3 miljoni eiro). Palielinājies arī bankas kapitāla pietiekamības rādītājs - 2. ceturkšņa beigās tas bija 14,87%, bet 3. ceturksnī - 16,55%.

Bankas peļņa pārskata perioda beigās bijusi 4,1 miljons eiro. Noguldījumu portfeļa apjoms 2015. gada 30. septembrī 834,5 miljoni eiro. Bankas likviditātes rādītājs 3. ceturkšņa noslēgumā - 61,86%.

Norvik bankas pērn sāktā mērķtiecīgā uzņēmuma attīstības stratēģija guvusi atspoguļojumu šā gada 3. ceturkšņa ietvaros - bankas vērtības pieaugumā, salīdzinot ar citiem Latvijas uzņēmumiem. Norvik banka iekļuvusi Latvijas vērtīgāko uzņēmumu Top 100, ko veido birža Nasdaq OMX Riga un investīciju konsultanti Prudentia. Norvik banka ierindota 61. vietā starp visiem Latvijas uzņēmumiem un 10. vietā starp finanšu pakalpojumu sniedzējiem.

Banka 3. ceturksnī veiksmīgi turpināja sadarbību ar Vikipēdijas pārstāvjiem Latvijā, gan Vikipēdijas rakstu latviešu valodā papildināšanas jomā bankas iniciētajā «Vikipēdijas maratonā», gan «Vikipēdijas maratona» ietvaros noslēdzoties balsojumam par Latvijā viedākajiem ļaudīm. Vislielāko balsu skaitu ieguva eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, zinātnieks Jānis Stradiņš, dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte, mācītājs Juris Rubenis un zinātnieks Vjačeslavs Kaščejevs. Balsojumā kopumā piedalījās 930 cilvēku.

Pārskata periodā tika prezentēta Norvik bankas Pilsētnieka karte sabiedriskajam transportam, kā ietvaros Norvik banka realizēja braukšanas maksas atvieglojumu nodrošināšanu saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 153, kas stāsies spēkā 2016. gada 1. janvārī.

Norvik Pilsētnieku bankas karte apvieno Bankas Master Card Debit norēķinu kartes un personas atpazīšanas funkcijas un tiks izsniegta pēc pašvaldības pieprasījuma. Līdzās iespējai norēķināties par precēm un pakalpojumiem, izņemt skaidru naudu, kā arī veikt bezskaidras naudas operācijas Pilsētnieka karte dos iespēju saņemt atvieglojumus, norēķinoties ar karti par pašvaldības noteiktiem pakalpojumiem.

3. ceturksnī Norvik banka, sadarbībā ar tirdzniecības veikalu ELKOR vienojās par jauna produkta - ELKOR kredītkartes apvienojumā ar lojalitātes karti izveides sākšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu