Novembra sākumā 35 personām parāds valsts budžetam pārsniedz divus miljonus eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Novembra sākumā Latvijā virs diviem miljoniem eiro parāds valsts budžetam bija 35 personām, kas ir par vienu personu vairāk nekā oktobra sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie dati par simts lielākajiem nodokļu parādiem budžetā.

Sarakstā iekļautie simts nodokļu parādnieki valstij 1.novembrī bija parādā kopumā 247,648 miljonus eiro, kas ir par 1,1% mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Nodokļu parādnieku saraksta līderis jau ilgstoši ir privātpersona Jevgeņijs Jakovļevs, kura parāds novembra sākumā bija 19,16 miljoni eiro. Seko uzņēmums «Asiva», kura parāds šā mēneša sākumā bija 9,587 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Krievijas pilsone Svetlana Makovecka. Savukārt trešais lielākais nodokļu parāds - 8,751 miljons eiro - bija degvielas, kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirgotājam «AVT Nafta». Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir «Solar Holding».

Seko privātpersona Vadims Mitrofanovs ar 8,745 miljonu eiro parādu.

Piektajā vietā ierindojies metālizstrādājumu ražotājs «Krāsainie lējumi» ar 8,378 miljonu eiro parādu, bet sestais lielākais parādnieks ša mēneša sākumā bija automobiļu tirgotājs «Majors I» ar 8,237 miljonu eiro parādu. Šī uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Margarita Petrova.

Metālapstrādes kompānijas «Bebriko Ltd» (iepriekš «KMM Metāls») parāds novembra sākumā bija 7,79 miljoni eiro. Uznēmuma īpašnieki ir Māris Dzenītis, Kaspars Loss un Māris Niedra.

Astotais lielākais nodokļu parādnieks šā mēneša sākumā bija metālapstrādes kompānija «Eco Tyre Baltics» ar 7,608 miljonu eiro parādu. Uzņēmums pieder Baltkrievijas pilsonim Emīlam Jarmohinam. Seko uzņēmums «Baltic lumber products» ar 5,398 miljonu eiro parādu. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums «Baltic Autoinvest Group».

Savukārt lielāko parādnieku desmitnieku ša mēneša sākumā noslēdz kompānija «Future vision» ar 5,07 miljonu eiro parādu. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lielbritānijas pilsonis Mohammads Ghalibs.

Novembra sākumā 100 lielāko parādnieku sarakstā bija arī tādi uzņēmumi kā «Dzintars» ar 2,096 miljonu eiro parādu, «Pilsētmāju institūts Urban art» ar 1,778 miljonu eiro parādu, «Carnikavas konservi» ar 1,332 miljonu eiro parādu un citi.

Pagājušā mēneša sākumā 100 lielākie parādnieki valstij bija parādā kopumā 250,469 miljonus eiro.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu