Krievija pastiprina kontroli pār Turcijas pārtikas produktu importu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija ceturtdien paziņoja, ka stiprinās kontroli pār Turcijas pārtikas produktu importu, šādu lēmumu skaidrojot ar biežajiem drošības standartu pārkāpumiem.

Krievijas Lauksaimniecības ministrs Aleksandrs Tkačevs norāda, ka aptuveni 15% Turcijas lauksaimniecības preču neatbilst Krievijas standartiem, jo tajās pesticīdu, nitrātu un nitrītu līmeņi ievērojami pārsniedz normas.

«Ņemot vērā Turcijas ražotāju daudzkārtējos Krievijas normu pārkāpumus, Krievijas valdība ir likusi veterinārajam un fitosanitārajam dienestam «Rosseļhoznadzor» stiprināt kontroli pār lauksaimniecības produkcijas un preču piegādēm no Turcijas,» vēsta Tkačevs.

«Krievija organizēs papildu pārbaudes uz robežas un pārtikas ražotnēs Turcijā,» piebilda ministrs.

Pēdējos desmit mēnešos Turcija Krievijā importējusi lauksaimniecības produkciju un preces nedaudz virs viena miljarda dolāru vērtībā, kas ir par 21,2% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Šāds Krievijas paziņojums izplatīts laikā, kad saasinās Maskavas un Ankaras attiecības pēc Krievijas bumbvedēja notriekšanas uz Sīrijas un Turcijas robežas.

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas otrdien notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpusi tās gaisa telpu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu