Pēc sarunas ar prezidentu vienojas atlikt PVN piemērošanu kultūras pasākumu biļetēm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni panākta vienošanās līdz 2017.gadam atlikt 21% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošanu kultūras pasākumu biļetēm, žurnālistiem trešdien pavēstīja finanšu ministrs Jānis Reirs («Vienotība»).

Sabiedrībā sašutumu izraisījušo ideju par PVN piemērošanu ieejas biļetēm kultūras pasākumos trešdien pie prezidenta bija ieradušies apspriest Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis («Vienotība»), kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība), kā arī finanšu ministrs.

Amatpersonas pēc tikšanās paskaidroja, ka nākamā gada laikā tiks meklēti juridiski risinājumi, lai varētu piemērot PVN ieejas biļetēm tādiem kultūras pasākumiem, kuru rīkotāji ir no citām valstīm. Tādējādi plānots aizsargāt vietējos kultūras un izklaides nozarē strādājošos uzņēmumus.

«Mēs respektējam kultūras nozares viedokli un aktivitāti [šajā jautājumā],» sacīja Melbārde.

«Šobrīd atliekam PVN piemērošanu kultūras pasākumiem. Meklēsim kopā ar kultūras ministri, Saeimas Budžeta komisiju un nozari risinājumus, kā mēs varam pasargāt mūsu [kultūras] industriju un iekasēt nodokli no starptautiskiem kultūras pasākumu sniedzējiem, kas Latvijā ir lielā skaitā, tostarp no Krievijas un citām valstīm,» piebilda finnašu ministrs.

Šadurskis savukārt uzsvēra, ka galvenais būtu juridiski korekti atšķirt Latvijas nacionālās intereses no starptautiskā biznesa, no kura šobrīd valsts faktiski negūst nekādu labumu, bet kas izmanto Latvijas kultūras infrastruktūru.

Jau vēstīts, ka otrdien pie Saeimas pret PVN piemērošanu kultūras pasākumiem protesta akciju rīkoja vairāki desmiti mākslinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu