Ar akciju «Diena bez iepirkšanās» vērsīs uzmanību uz patēriņa negatīvo ietekmi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sestdien, 28.novembrī,Rīgā norisināsies akcija «Diena bez iepirkšanās», kuras mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz patēriņa negatīvo ietekmi uz vidi, informēja biedrībā «Zaļā brīvība».

Šī ir starptautiska akcija, lai pievērstu sabiedrības uzmanību tam, kā ikdienas iepirkšanās paradumi ietekmē cilvēkus attīstības valstīs, kuri ir vai nu tieši iesaistīti dažādu preču ražošanā, vai arī izjūt netiešu ietekmi - caur vides piesārņojumu, klimata pārmaiņām, sociālekonomisku nevienlīdzību un citiem faktoriem.

Vērmanes dārzā no plkst.10 notiks izglītojoša spēle par kakao ražošanas ilgtspēju. Tās laikā tiks vākti paraksti petīcijai - aicinājumam šokolādes ražotājiem mainīt necilvēcīgos apstākļus kakao audzēšanā. Petīciju 2015.gada decembrī iesniegs šokolādes ražotāju ģenerālajai asamblejai.

Kaņepes Kultūras centrā plkst.15 notiks Ziemassvētku kartīšu gatavošana no otrreiz izmantotiem materiāliem. Savukārt pēc tam notiks filmas «Patiesā cena» demonstrēšana. Filma stāsta par to, kā mode mūsdienās ir kļuvusi par vienu no industrijām, kas rada lielāko vides piesārņojumu un nodarbina simtiem tūkstošu strādnieku necilvēcīgos apstākļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu