Plānots, ka no 2017.gada būs jāveic obligātās sociālās iemaksas no autoratlīdzībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Paredzēts, ka no 2017.gada būs jāveic obligātās sociālās iemaksas arī no autoratlīdzībām. Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (V) skaidroja, ka šīs iemaksas būs jāveic vismaz minimālās algas apmērā, nevis no visas autoratlīdzības.

Iepriekš radušās domstarpības par valdības un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas atbalstītā likuma par valsts sociālo apdrošināšanu atsevišķu normu piemērošanu, tāpēc Ašeradens šodien komisijas sēdē skaidroja šīs normas piemērošanu.

Pašlaik likumā noteikts - personai, kura ir darba ņēmējs un vienlaikus saņem arī autoratlīdzību, ir tiesības izvēlēties, vai nu no autoratlīdzības ienākuma neveikt sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, vai veikt tās atbilstoši pašnodarbinātajiem noteiktajai likmei un kārtībai. Likumprojekts paredz šo normu no likuma svītrot.

Kopumā pašlaik autoratlīdzības saņem aptuveni 27 000 cilvēki, un ļoti maza daļa no viņiem izmanto iespēju brīvprātīgi veikt sociālās iemaksas.

Šis likumprojekts saistīts ar nākamā gada valsts budžetu un galīgajā lasījumā Saeima to vērtēs 30.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu