Saeimas komisijā vērtēs kolektīvo iesniegumu par Latvijas laika joslas maiņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Ryumin/TASS/Scanpix

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 25.novembrī, vērtēs iniciatīvu par Latvijas laika zonas no UTC+2 (GMT+2) pret UTC+3 (GMT+3) maiņu un pulksteņa laiku pārejas divas reizes gadā atcelšanu, liecina komisijas darba kārtība.

Komisija saņēmusi iesniegumu no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, kas ir pārliecinājusies par 10 tūkstošu parakstu autentiskumu.

Uz komisijas sēdi plkst.12 uzaicināts kolektīvā iesnieguma «Visu gadu vasaras laiks, neveicot pāreju uz ziemas» autors Lauris Misa.

Iniciatīvu portālā «manabalss.lv» iepriekš parakstīja pietiekams pilsoņu skaits, lai to iesniegtu Saeimā kā kolektīvo iesniegumu. Iesniedzēji nevēlas, lai Latvijā tiktu mainīts laiks par stundu uz priekšu vai atpakaļ.

Šogad pāreja atpakaļ no vasaras laika notika 25.oktobrī plkst.4 - naktī no sestdienas uz svētdienu pulksteņa rādītāji bija jāpagriež par vienu stundu atpakaļ. Savukārt pāreja atkal uz vasaras laiku plānota 2016.gada 27.martā, plkst.3 naktī no sestdienas uz svētdienu, pulksteņa rādītājus pagriežot par vienu stundu uz priekšu.

Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāve Evita Urpena aģentūrai BNS iepriekš norādīja, ka iniciatīva mākslīgi mainīt Latvijas standarta laika joslu radītu ne tikai negatīvas konsekvences Latvijas valstij, bet Latvija vairs nebūtu vienā laika joslā ar Lietuvu, Igauniju un Somiju, un mūsu laika josla atbilstu Maskavas laika joslai.

EM arī pauž, ka, pat ja Latvija mainītu laika joslu, būtu jāveic pāreja uz vasaras laiku un atpakaļ. Vienlaikus ministrija uzskata, ka pastāvīga pāreja uz vasaras laiku radītu lielus sarežģījumus ne tikai transporta, telekomunikāciju un tūrisma nozares komersantiem, bet arī iedzīvotājiem un visai Latvijas tautsaimniecībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu