«Estonian Air» iesniedz tiesā bankrota pieteikumu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Igaunijas bijusī nacionālā lidsabiedrība «Estonian Air», kas pēdējo reisu veica 7.novembrī, iesniegusi tiesā bankrota pieteikumu.

«Piektdien «Estonian Air» iesniedza Harju apriņķa tiesā bankrota pieteikumu, kurā lūdz tiesu sākt bankrota procesu, noteikt datumu sēdei, kurā izskatīs bankrota pieteikumu un iecels pagaidu bankrota administratoru,» aģentūrai BNS teica kompānijas preses pārstāve Ilona Eskelinena.

Jau ziņots, ka «Estonian Air» 13.novembrī nosūtīja vēstuli kreditoriem, kurā lūdza viņu piekrišanu nesamaksāto algu un atlaišanas pabalstu izmaksai darbiniekiem, norādot, ka tas samazinās «Estonian Air» aktīvus, no kuriem daļēji varētu tikt apmierinātas kreditoru prasības. Vēstulē kreditoru atbilde tika lūgta līdz 18.novembrim. Līdz šim termiņam 27 kreditori sniedza savu atbildi, un astoņas atbildes bija negatīvas, arī no viena no lielākajiem kreditoriem - Skandināvijas aviokompānijas SAS. Tādējādi kompānija nevar samaksāt darbiniekiem, pirms nav norēķinājusies ar citiem kreditoriem.

Kompānijas padome secināja, ka, ņemot vērā kreditoru reakciju, kompānijas likvidācija bez bankrota pieteikuma nav iespējama.

Lidsabiedrībai ir 222 kreditori, kas ir iesnieguši prasījumus 113,5 miljonu eiro vērtībā. Kompānijas aktīvi ir 11,4 miljonus eiro vērti. «Estonian Air» darbinieki nav pievienoti kreditoru sarakstam, jo vēl nav saņēmuši paziņojumus par atbrīvošanu no darba.

Jau vēstīts, ka pēc Eiropas Komisijas (EK) 7.novembrī paziņotā lēmuma, ka «Estonian Air» ir jāatmaksā valstij tās sniegtā palīdzība 85 miljonu eiro apmērā, jo šī palīdzība neatbilst Eiropas Savienības (ES) noteikumiem, tika nolemts «Estonian Air» likvidēt, un tāpēc tā pārtraukusi reisus.

Gatavojoties šādam EK lēmumam, Igaunijas valdība 25.septembrī nodibināja jaunu nacionālo aviokompāniju «Nordic Aviation Group», kas sāka veikt reisus no Tallinas lidostas 8.novembrī, taču tā pagaidām izmanto citu aviokompāniju lidmašīnas.

90% «Estonian Air» akciju pieder Igaunijas valstij, bet 10% - Skandināvijas lidsabiedrībai SAS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu