Klīversalā pie Āgenskalna līča būvēs septiņu stāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā reģistrētas būvniecības kompānijas aicinātas piedalīties ģenerāluzņēmēja konkursā daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas «River Breeze Residence» būvniecībai Klīversalā pie Āgenskalna līča, Kuģu ielā 28, informēja projekta arhitekts Ventis Didrihsons.

«Ēkas iecere ir unikāla ar skaidro apjoma struktūru un telpiskumu, ko pastiprinātu gaismas un ēnu spēle. Ēka ir projektēta tā, lai no dzīvojamām telpām maksimāli atvērtu augstvērtīgos panorāmas skatus pa ēkas perimetru - uz Vecrīgu, Daugavu, Āgenskalna līci rietumu virzienā un Klīversalu dienvidu virzienā,» sacīja Didrihsons.

Viņš arī norādīja, ka «River Breeze Residence» ir pirmā ēka Rīgas Klīversalas kvartāla apbūvē, ko veic AS «Pro Kapital Latvia» meitasuzņēmums SIA «Klīversala».

Ēkas kopējā platība būs 12 850 kvadrātmetri, tai būs septiņi virszemes stāvi un divas pazemes autostāvvietas. Paredzētais dzīvokļu skaits ir 48, dzīvokļu platība: 56-316 kvadrātmetri. Katram dzīvoklim būs terase. Pirmā stāva dzīvokļi veidoti divos līmeņos ar privāti norobežotu ārtelpu.

«Ģenerāluzņēmēja konkursā piedalīties uzaicinātas nozares vadošās kompānijas ar pieredzi daudzdzīvokļu ēku būvniecībā, kas spēj realizēt ēku būvniecību ar sarežģītu hidrotehnisko tehnoloģiju pielietojumu. Ģenerāluzņēmēja uzdevumos iekļauts viss, kas saistīts ar ēkas celtniecību un pieslēgšanu inženierkomunikāciju tīkliem, kā arī piegulošās teritorijas un krasta līnijas labiekārtošana,» sacīja Didrihsons.

Konkurss noslēgsies 2016.gada februārī, celtniecības darbu sākšana paredzēta martā, bet ēkas nodošana - 2017.gada rudenī.

Kā liecina «Firmas.lv» dati, SIA «Klīversala» dibināta 2001.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 530 684 eiro.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 88 406 eiro salīdzinājumā ar 34 333 eiro iepriekšējā gadā, bet peļņa - 6,99 miljoni eiro salīdzinājumā ar192 794 eiro zaudējumiem pirms gada.

Kā ziņots, «Pro Kapital Latvia» ir nekustamā īpašuma attīstītājs Baltijā un darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Krievijā, Itālijā un Ukrainā.

Starp holdinga projektiem Latvijā ir tirdzniecības centrs «Domina Shopping», pasaules tirdzniecības centrs «Rīga», dzīvojamais komplekss «Kliversala RE» un citi.

«Pro Kapital Latvia» reģistrēta 1999.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 9 960 102 eiro, bet vienīgais īpašnieks - Igaunijas «AS Pro Kapital Grupp».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu