Mēģinājumi maksāt ar viltotām banknotēm veikalos notiek retāk

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Mēģinājumi norēķināties ar viltotām banknotēm šogad Latvijas veikalos ir konstatēti retāk nekā pērn, pastāstīja aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

«Rimi Latvia» sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite aģentūrai BNS sacīja, ka «Rimi» veikalu tīklā šogad ir bijuši vairāki mēģinājumi norēķināties ar viltotām banknotēm, taču to skaits ir neliels. «Arī pēdējā mēneša laikā šādas situācijas neesam konstatējuši. Kopumā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šādu pārkāpumu skaits ir mazinājies,» sacīja Bite.

Viņa pastāstīja, ka visbiežāk «Rimi» veikalos mēģina norēķināties ar viltotām 50 eiro banknotēm, bet retāk tiek izmantotas 20 eiro banknotes. «Situācijā, ja tiek konstatēts viltojums, tiek izsaukta Valsts policija un viltotās banknotes tiek nodotas policijai,» pastāstīja Bite.

Arī «Elvi Latvija» komercdirektore Laila Vārtukapteine aģentūrai BNS norādīja, ka «Elvi» veikalos ir fiksēti gadījumi, kad ir mēģināts norēķināties ar viltotajām eiro banknotēm. «Aptaujājot lielākos «Elvi Latvija» franšīzes partnerus, secināts, ka tās ir vai nu 20 eiro, vai nu 50 eiro banknotes. Jāsaka - šādi gadījumi ir ļoti reti (lielākajos veikalos «Elvi» viens līdz divi gadījumi gadā),» sacīja Vārtukepteine, piebilstot, ka pērn norēķinu skaits ar viltotajām eiro banknotēm veikalos «Elvi» bija lielāks, kas varētu būt saistīts ar to, ka pērn bija pirmais gads, kad Latvija pievienojās eiro zonai un notika oficiālās valūtas maiņa.

Vārtukapteine arī piebilda, ka gandrīz visi pārkāpumi veikalos «Elvi» tiek fiksēti uz vietas, izmantojot detektoru, kā rezultātā naudas banknote netiek pieņemta.

«Maxima Latvija» korporatīvo attiecību vadītājs Ivars Svilāns aģentūrai BNS pastāstīja, ka «Maxima Latvija» veikalos ik pa laikam ir bijuši mēģinājumi norēķināties ar viltotu naudu. «Tās ir bijušas gan eiro monētas, gan eiro banknotes dažādos nominālos. Šādi atsevišķi gadījumi ir bijuši arī pēdējā mēneša laikā. Ja salīdzina ar pagājušo gadu, tad šogad šādi gadījumi ir teju tikpat,» sacīja Svilāns.

Viņš piebilda, ka viltotās banknotes uzņēmums nodod inkasācijas kompānijai, kas tālāk tās nodod Valsts Policijai ekspertīzes veikšanai. Pēc apstiprinošajām ekspertīzēm tiek iznīcināti naudas viltojumi.

«Rimi» un «Maxima» ir lielākie tirdzniecības tīkli Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu