«Lauksaimnieku apvienība» uzskata, ka bēgļi jānodarbina arī laukos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bēgļi jānodarbina arī laukos, aģentūrai BNS pavēstīja biedrības «Lauksaimnieku apvienība» izpilddirektors Dīns Cielavs.

Viņš norādīja, ka biedrība uzskata, ka imigrantiem Latvijā jādzīvo cilvēcīgos apstākļos, bet nevajag aizmirst latviešu tautas tradīcijas un tradicionālo dzīvesveidu, kas ir cieši saistīts ar laukiem un lauksaimniecību. «Lauksaimnieku apvienība iestājas par pēc iespējas ātrāku imigrantu nodarbināšanu, pēc to ieplūšanas Latvijā, tajā skaitā nodarbināšanu laukos, lai Latvijas valstij nebūtu jāiztukšo budžets sociālo pabalstu maksāšanai, kas atbilstoši esošajai diskusijai valdībā ir 256 eiro vai nedaudz mazāki, taču tāpat lielāki par vairumu pensiju un algu laukos. Imigrantiem jādod iespēja strādāt kaut visvienkāršākos darbus, kā, piemēram, jaunaudžu stādīšana mežos, akmeņu lasīšana laukos, lai šie cilvēki saprastu, ka Latvijā ir iespēja strādāt, bet vienlaicīgi katram ir jāpierāda varēšana un vēlme būt Latvijā,» pauda Cielavs.

Tostarp viņš atzīmēja, ka pēc tikšanās ar Labklājības ministrijas un Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem biedrība secinājusi, ka jau esošās iespējas - darba vietas, ko piedāvā lauki, ir jāizmanto, diskutējot par imigrantu nodarbināšanu, tādējādi mazinot slogu uz budžetu, kur tā jau pietrūkst naudas skolotāju un mediķu algām.

Jau rakstīts, ka Latvijas valdības un Saeimas Eiropas lietu komisijas apstiprinātā pozīcija paredz atbalstīt Eiropas Komisijas prezidenta Žana Kloda Junkera plānu migrācijas krīzes risināšanai Eiropā, kopumā mūsu valstī uzņemot līdz pat 776 patvēruma meklētājus.

Tāpat Ministru kabinets ir atbalstījis Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto indikatīvo rīcības plānu bēgļu uzņemšanai Latvijā, tam pašlaik provizoriskais nepieciešamais finansējums ir 16 miljoni eiro. Panākta vienošanās, ka precizētu plānu un kopējo nepieciešamo finansējumu IeM valdībā varētu prezentēt 20.oktobrī, savukārt darba grupas gala ziņojums būs 30.novembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu