Sūdzas par «Rīgas satiksmes» zemās grīdas tramvaju iepirkumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Iesniegtas divas sūdzības par Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma «Rīgas satiksme» izsludināto iepirkumu 20 zemās grīdas tramvaju iegādei, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Sūdzības iesniegušas Polijas kompānijas «Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz Spółka Akcyjna» un «Stadler Polska sp.z.o.o.».

IUB vēl nav noteicis sūdzību izskatīšanas termiņu.

Kā ziņots, «Rīgas satiksme» septembrī izsludināja iepirkumu 20 zemās grīdas tramvaju iegādei. Kompānijas preses sekretārs Viktors Zaķis iepriekš norādīja, ka

iepirkuma prognozētā līgumcena ir aptuveni 70 miljoni eiro.

Iepirkuma procedūra paredz, ka uzvarētājam jāsaražo un jāpiegādā 15 trīs sekciju un pieci četru sekciju zemās grīdas tramvaji. Pirmais transporta līdzeklis ir jāpiegādā ne vēlāk kā 12 mēnešu laikā no iepirkuma līguma noslēgšanas. Visiem transportlīdzekļiem ir jābūt piegādātiem ne vēlāk kā 18 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas brīža. Iepirkuma procedūras rezultātā noslēgtā iepirkuma līguma izpilde jānodrošina ar piegādātāja piesaistītu finansējumu. Pirkuma maksas atmaksas termiņš nedrīkst būt mazāks kā 15 gadi no iepirkuma līguma noslēgšanas.

Zaķis atzīmēja, ka

jaunie zemās grīdas tramvaji Rīgā varētu sākt kursēt 2016.gada otrajā pusē 4.tramvaja maršrutā.

Attiecīgais iepirkums neietekmēšot sabiedriskā transporta biļešu cenas galvaspilsētā. «Tramvajiem jābūt piemērotam pasažieriem ar īpašām vajadzībām un ierobežotām pārvietošanās spējām. Tāpat tramvajiem jābūt droši ekspluatējamiem esošajā Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta infrastruktūrā bez pārbūvēm,» viņš piebilda.

Interesenti konkursā var pieteikties līdz 15.oktobrim.

«Rīgas satiksme» nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu