«Forbes»: «Samsung» īpašnieki Lī ir turīgākā ģimene Āzijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas Lī ģimene, kas kontrolē konglomerātu «Samsung», ir atzīta par Āzijā bagātāko ģimeni žurnāla «Forbes» Āzijas izdevuma pirmo reizi publicētajā 50 bagātāko Āzijas ģimeņu sarakstā.

«Forbes» aplēses liecina, ka septembra beigās Lī ģimenes turība sasniedza 26,6 miljardus ASV dolāru (23,6 miljardus eiro), otrās un trešās paaudzes ģimenes locekļiem pašlaik vadot vairāk nekā 50 uzņēmumu.

1938.gadā bagātā zemju īpašnieka dēla Lī Bjungčulla dibinātā «Samsung» impērija darbojas plašā jomu spektrā - no mobilo telefonu un sadzīves tehnikas ražošanas līdz celtniecībai un kuģubūvei.

«Forbes Asia» norādīja, ka «Samsung», kas ir lielākais no ģimeņu konglomerātiem, kas dominē Dienvidkorejas ekonomikā, pērn veidoja 22% no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP).

«Gandrīz puse no bagātākajām ģimenēm Āzijā ir ķīniešu izcelsmes, tomēr neviena no 50 bagātākajām ģimenēm nav bāzēta Ķīnas pamatteritorijā, kur konglomerāti ir jauni un tos galvenokārt vada pirmās paaudzes pārstāvji,» norādīja «Forbes». Ķīnas pamatteritorija neietver Honkongu un Makao, kam ir īpašs administratīvs statuss, un Taivānu, ko Ķīnas valdība Pekinā nekontrolē.

Otra bagātākā ir Honkongas ķīniešu ģimene, kuru uzvārds arī ir Lī un kas kontrolē «Henderson Development». Šīs ģimenes turība sasniedz 24,1 miljardu ASV dolāru (21,4 miljardus eiro)

Trešā turīgākā ģimene Āzijā ir «Reliance Group» īpašnieki Ambani no Indijas, kuru īpašumu vērtība ir 21,5 miljardi ASV dolāru (19 miljardi eiro), kam seko Čearavanontu ģimene no Taizemes, kuru 19,9 miljardu ASV dolāru (17,7 miljardu eiro) lielā turība gūta galvenokārt no lauksaimniecības sektorā strādājošās grupas «Charoen Pokphand».

Pirmo piecnieku noslēdz Kvoku (Guo) ģimene, kas kontrolē Honkongas nekustamo īpašumu impēriju «Sun Hung Kai» un kuras kopīgā turība sasniedz 10,5 miljardus ASV dolāru (17,3 miljardus eiro).

«Forbes» norādīja, ka sarakstā iekļautas tikai ģimenes, kuru uzņēmējdarbībā ir iesaistītas vismaz trīs paaudzes.

Honkongas magnāta Li Kašinga (Li Dzjačena) ģimene, kura turība, pēc «Forbes» pasaules bagātāko cilvēku saraksta datiem, sasniedz 25 miljardus ASV dolāru (22,2 miljardus eiro), sarakstā nav iekļauta, jo viņam nav mazbērnu, kas aktīvi iesaistītos ģimenes uzņēmējdarbībā, paskaidroja izdevums.

Ģimenes turības aplēses balstītas uz akciju cenām un valūtas kursu tirgus slēgšanas brīdī 25.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu