Rīgas būvvalde ir saskaņojusi daudzfunkcionālā centra «Akropole» celtniecību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas būvvalde ir saskaņojusi daudzfunkcionālā centra «Akropole» būvprojektu un no būvvaldes puses pašreiz visi nepieciešamie saskaņojumi centra izbūvei ir saņemti, apstiprināja būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Lineta Mikša pastāstīja, ka zemesgabals, uz kura plānota centra izbūve, atrodas jauktas apbūves ar dzīvojamo funkciju teritorijā. Maksimālais apbūves stāvu skaits zemesgabalā ir deviņi stāvi. Zemesgabals daļēji atrodas teritorijā, kur saskaņā ar Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem atļautās izmantošanas īstenošanai pirms būvniecības uzsākšanas jāveic teritorijas inženiertehniskā sagatavošana.

Kā ziņots,

daudzfunkcionālā centra «Akropole» celtniecību Rīgā, Maskavas ielā, plānots sākt nākamgad,

Baltijas nekustamā īpašuma attīstītāju forumā sacīja «Akropolis Group» valdes priekšsēdētājs Emilis Gustainis.

Viņš norādīja, ka celtniecību bija paredzēts sākt jau pirms dažiem gadiem, taču to aizkavēja dažādas izmaiņas likumos un normatīvajos aktos.

Gustainis stāstīja, ka Rīgas «Akropole» būs otrs lielākais «Akropolis Group» daudzfunkcionālais centrs ar kopējo platību 62 000 kvadrātmetru. Lielāks ir tikai «Akropolis» centrs Viļņā 87 000 kvadrātmetru platībā. Vēl «Akropolis» centri atrodas Klaipēdā un Šauļos, bet tie ir daudz mazāki. Kauņas «Akropolis» centru 2007.gadā «Akropolis Group» pārdeva citiem īpašniekiem.

Rīgas «Akropolē» paredzēti veikali, deviņas kinozāles, slidotava 26 reiz 56 metru izmērā, 16 boulinga celiņi, restorāni ar 2300 apmeklētāju sēdvietām, kā arī stāvvieta 2300 automašīnām.

Daudzfunkcionālā centra būvniecības pabeigšanas laiku un kopumā projektā paredzētās investīcijas Gustainis pagaidām neatklāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu