Aptauja: 56% nodarbināto šogad iesniedza VID ienākumu deklarāciju par 2014.gadu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vairāk nekā puse jeb 56% Latvijas nodarbināto iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem apgalvo, ka šogad Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniedza ienākumu deklarāciju par 2014.gadu, atklāj pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT oktobra sākumā veiktais pētījums.

Savukārt 42% Latvijas nodarbināto iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā šogad VID neiesniedza ienākumu deklarāciju par 2014.gadu. 2% nodarbināto iedzīvotāju nav snieguši noteiktu atbildi uz šo jautājumu.

Lielākā daļa jeb 73% Latvijas nodarbināto iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem nākamgad plāno VID iesniegt ienākumu deklarāciju par 2015.gadu. 56% aptaujāto to noteikti plāno darīt, bet 17% - drīzāk jā.

Piektā daļa jeb 21% Latvijas nodarbināto iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā norādījuši, ka nākamgad neplāno iesniegt ienākumu deklarāciju par šo gadu (13% - drīzāk nē, 8% - noteikti nē). 6% nodarbināto iedzīvotāju nav snieguši noteiktu atbildi uz šo jautājumu.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, laikā no 2015.gada 29.septembra līdz 1.oktobrim ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 850 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu