NVA nodarbinātības pasākumā vasaras brīvlaikā piedalījās 3804 skolēni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nodarbinātības pasākumā vasaras brīvlaikā piedalījušies kopumā 3804 skolēni, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotie dati.

Par skolēna nodarbināšanu vasarā darba devējs no valsts saņem dotāciju skolēna ikmēneša darba algai 50% apmērā no minimālās algas. Skolēnam tiek nodrošināts arī darba vadītājs.

Vairāk vasarā strādājušas meitenes - 2152 jeb 57 % no kopējā iesaistīto skolēnu skaita, bet 1652 bija puiši jeb 43% no kopējā iesaistīto skolēnu skaita.

2015.gadā pasākums īstenots sadarbībā ar 467 darba devējiem, no kuriem 126 jeb 27 % no kopējā darba devēju skaita bija pašvaldības, kopumā izveidojot 3188 darba vietas, kurās tika nodarbināti 3804 skolēni. Pašvaldībās bija nodarbināti 1804 skolēnu jeb 47% no kopējā nodarbināto skolēnu skaita.

Visaugstākā darba devēju aktivitāte ir bijusi Rīgas reģionā - 33% no kopējā pieteikto darba vietu skaita, bet viszemākā Zemgales reģionā - 16% no kopējā pieteikto darba vietu skaita.

Analizējot pašvaldību aktivitāti, kuras nodarbinājušas lielāko skaitu skolēnu, secināts, ka visvairāk skolēnus nodarbinājusi Tukuma novada pašvaldība, kopumā nodarbinot 81 skolēnu. No komersantiem vislielāko skaitu skolēnu ir nodarbinājis «Olimpiskais centrs «Ventspils«» – 100 skolēnus.

Daudzi skolēni bija nodarbināti mazkvalificētās profesijās - palīgstrādnieks, labiekārtošanas darbu strādnieks, pārdevēja palīgs, apkopējs, sētnieks, bet bija skolēni, kuri tika nodarbināti arī tādās profesijās kā pārdošanas speciālista asistents, muzeja izstāžu un ekspozīciju zāļu uzraugs, klientu apkalpošanas speciālists, lidostas dienesta darbinieks, norāda NVA.

Dienestā atzina, ka darba devēji ieteikuši pilnveidot skolēnu reģistrēšanās kārtību un palielināt dotācijas apjomu skolēnu ikmēneša darba algai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu