Strakšas informējis SM par vēlmi atbrīvot «LDz Cargo» vadību; lēmums jāpieņem LDz valdei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

VAS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aivars Strakšas ir sniedzis Satiksmes ministrijai (SM) mutisku informāciju par iespējamu rīcību - no darba atbrīvot LDz meitasuzņēmuma «LDz Cargo» valdes priekšsēdētāju Gunti Maču, informēja ministrijā.

Tāpat ministrijai ir izklāstīts arī šāda lēmuma pamatojums, kas «izriet no koncerna pārvaldības aspektiem, par kuriem LDz valdei ir pilna atbildība».

Kā uzsver SM, attiecīgi arī LDz valdei ir jāpieņem iespējami labākais lēmums konkrētajos apstākļos.

Kā ziņots, Mačs jau šodien varētu zaudēt amatu. Kā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja Mačs, uzņēmuma īpašnieka LDz valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aivars Strakšas uzaicinājis viņu šodien uz «intīmu sarunu», kurā varētu izteikt priekšlikumu atstāt amatu.

Mačs uzskata, ka vēlme viņu atbrīvot no amata varētu būt saistīta ar «biznesa pārdali», proti, nesaskaņām saistībā ar iecerētu reorganizāciju un «LDz Cargo» funkciju pārdalīšanu LDz iekšienē, kam viņš nepiekrīt.

«Stāsts ir par savējiem un svešiem,» sacīja Mačs.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) intervijā LTV norādīja, ka lemt par «LDz Cargo» vadības iespējamo maiņu ir LDz vadības kompetencē. LDz valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aivars Strakšas jau drīzumā plānojot tikties ar Maču, lai izvērtētu «LDz Cargo» darbības rezultātus.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «LDz Cargo» pēc apgrozījuma ir viens no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem un ir vadošais Latvijas transporta un pārvadājumu nozares uzņēmums. Tā apgrozījums pērn bija 365 506 543 eiro, un tas bija par 2% lielāks nekā gadu iepriekš. Peļņa savukārt samazinājusies par vairāk nekā divām reizēm līdz 1 701 715 eiro. 2013.gada peļņa bija 4 692 502 eiro

«LDz Cargo» pērn nedaudz - līdz 79% - palielinājis īpatsvaru dzelzceļa pārvadājumu tirgū Latvijā. Gadu iepriekš kompānijas īpatsvars tirgū bija 77%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu