«LDz Cargo» valdes priekšsēdētājs Mačs, iespējams, atstās amatu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas dzelzceļa kompānijas «Latvijas Dzelzceļš» meitasuzņēmuma «LDz Cargo» valdes priekšsēdētājs Guntis Mačs zaudēs amatu, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Rīta Panorāma».

Raidījumam vairāki avoti uzņēmumā norādījuši, ka Mačs otrdien atstās amatu, turklāt

pēc neoficiālās informācijas pie viņa veiktas arī kratīšanas.

Kā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja Mačs, uzņēmuma īpašnieka - «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) - valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aivars Strakšas uzaicinājis viņu šodien uz «intīmu sarunu», kurā varētu izteikt priekšlikumu atstāt amatu.

Mačs uzskata, ka vēlme viņu atbrīvot no amata varētu būt saistīta ar «biznesa pārdali», proti, nesaskaņām saistībā ar iecerētu reorganizāciju un «LDz Cargo» funkciju pārdalīšanu LDz iekšienē.

Vienlaikus Mačs noliedza Latvijas Televīzijas rīcībā esošo informāciju, ka pie viņa būtu veikta kratīšana. Pēc viņa teiktā, pēdējoreiz kratīšana uzņēmumā bijusi «aizpagājušā gada vasarā», pēc kuras Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs Jaroslavs Streļčenoks atzinis, ka «LDz Cargo» darbojas ar «gādīga saimnieka rūpību».

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) intervijā LTV atzina norādīja, ka lemt par «LDz Cargo» vadības iespējamo maiņu ir LDz vadības kompetencē. LDz valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aivars Strakšas jau drīzumā plānojot tikties ar Maču, lai izvērtētu «LDz Cargo» darbības rezultātus.

Pēc Matīsa teiktā patlaban nevarot uzskatīt, ka «LDz Cargo» veikums būtu vērtējams kā neapmierinošs. «Uzņēmuma rādītāji ir labi, bet vienmēr var būt labāk,» sacīja Matīss. Tomēr dzelzceļa kravu apjomi un konjunktūra mainās, līdz ar to esot jāskatās uz nākotni un jādomā, ka diversificēt kravu pārvadājumus.

Matīss intervijā «Rīta Panorāma» norādīja, ka viņam nav informācijas, ka pie «LDz Cargo» valdes priekšsēdētāja veiktas operatīvās darbības, ne arī par viņa iespējamiem pārkāpumiem.

«LDz Cargo» ir lielākais dzelzceļa kravu pārvadātājs Baltijas valstīs. Latvijas dzelzceļa kompānija «Latvijas dzelzceļš», kas pieder valstij, ir vienīgais «LDz Cargo» īpašnieks. «LDz Cargo» tika izveidots dzelzceļa kompānijas reorganizācijā un atbild par kravu pārvadājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu