NVA: pēdēja mēneša laikā bezdarba līmenis samazinājies par 0,2 procentpunktiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēdēja mēneša laikā bezdarba līmenis Latvijā samazinājies par 0,2 procentpunktiem, otrdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» informēja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Inese Kalvāne.

Viņa informēja, ka NVA reģistrā šobrīd ir reģistrēti 78 tūkstoši darba meklētāju. Bezdarba līmeņa samazināšanos rudens sākumā Kalvāne saistīja ar skolas laika sākumu, kā arī zivju pārstrādes uzņēmumu darbības atjaunošanu.

«Vasaras mēnešos mēs nevarējām novērot strauju bezdarba līmeņa kritumu un bezdarbnieku skaita samazināšanos. Taču tas ir mainījies no rudens. Pēdējā mēneša laikā bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,2 procentpunktiem,» teica NVA vadītāja.

Prognozējot bezdarba līmeni līdz gada beigām, Kalvāne norādīja, ka tas varētu palielināties

- tradicionāli tas notiek decembrī, janvārī un februārī. «Tas saistīts ar to, ka beidzas sezonas darbi, būvniecības un ceļu remonta darbi,» skaidroja Kalvāne. Savukārt pēcāk pieprasījums pēc darba spēka pieaugs.

NVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas īsteno valsts politiku bezdarba samazināšanas un bezdarbnieku, darba meklētāju un bezdarba riskam pakļauto jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu