Rīgā apkure pieslēgta 468 namiem jeb 6,1% ēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgā apkure šobrīd pieslēgta 468 namiem jeb 6,1% ēku, pastāstīja siltumapgādes uzņēmuma «Rīgas siltums» Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Viņa norādīja, ka apkurei pieslēgtas 158 izglītības un 33 ārstniecības iestādes, 115 dzīvojamie nami, kā arī 162 nedzīvojamie nami.

Savukārt Ventspils nekustamo īpašumu apsaimniekotājā «Ventspils nekustamie īpašumi» pavēstīja, ka, ņemot vērā laika prognozi turpmākajām dienām, arī «Ventspils nekustamo īpašumu» pārvaldītajās mājās 7.oktobrī sāks pieslēgt apkuri.

Pagaidām apkure pieslēgta vienai nedzīvojamajai ēkai, bet pazeminoties gaisa temperatūrai, uzņēmumā prognozē, ka nedēļas vidū pieprasījumi pēc siltuma varētu ienākt masveidā.

Uzņēmums «Ventspils nekustamie īpašumi» ir izveidots 2004.gada 1.novembrī un nodrošina pašvaldības nekustamā īpašuma pārvaldīšanu, tostarp dzīvojamo māju pārvaldīšanu, nedzīvojamo telpu nomu, zemes nomu.

Savukārt «Rīgas siltums» ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. No uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas 77% tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometru, no kuriem 74% atrodas «Rīgas siltuma» īpašumā. Uzņēmuma akcionāri ir Latvijas valsts - 48,995%, Rīgas dome - 49%, «Dalkia City Heat» - 2% un valsts uzņēmums «Latvenergo» - 0,005%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu