Latvijā augustā ceturtais lielākais mazumtirdzniecības pieaugums ES

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijā augustā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi 2014.gadā bija ceturtais lielākais mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums Eiropas Savienībā (ES), liecina pirmdien publiskotie ES statistikas pārvaldes «Eurostat» dati par 22 bloka dalībvalstīm.

Saskaņā ar tiem mūsu valstī - tāpat kā Igaunijā - šajā periodā mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 5,5%. Lielāks apgrozījuma pieaugums bija Rumānijā (+8,5%), Īrijā (+7,7%) un Polijā (+5,7%), bet nedaudz mazāks - Lietuvā (+5,4%) un Maltā (+5,3%).

Kopumā mazumtirdzniecības apgrozījums jūlijā gada izteiksmē pieauga 17 ES valstīs, par kurām ir pieejami dati, bet mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās tikai Luksemburgā (-12,6%), Bulgārijā (-1,9%), Beļģijā (-1,7%), Somijā (- 0,7%) un Austrijā (-0,2%).

Savukārt augustā salīdzinājumā ar jūliju mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga astoņās ES valstīs, par kurām ir pieejami dati: Portugālē (+1,5%), Īrijā (+0,9%), Polijā (+0,8%), Latvijā, Francijā un Slovēnijā (visās valstīs +0,3%), Spānijā (+0,2%) un Dānijā (+0,1%).

Lielbritānijā augustā salīdzinājumā ar jūliju mazumtirdzniecības apgrozījums saglabājās stabils, bet 13 valstīs tas saruka. Lielākais kritums tika reģistrēts Luksemburgā (-1,5%), Zviedrijā (-1,2%), kā arī Igaunijā un Somijā (abās valstīs -1,1%). Lietuvā - tāpat kā Slovākijā - reģistrēts minimāls kritums 0,15% apmērā.

Gan ES, gan eiro zonā augustā salīdzinājumā ar jūliju mazumtirdzniecības apgrozījums saglabājās stabils, bet augustā salīdzinājumā ar pagājušā gada astoto mēnesi ES mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 2,6%, bet eiro zonā - par 2,3%.

Dati par Čehiju, Grieķiju, Horvātiju, Itāliju, Kipru un Nīderlandi ir konfidenciāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu