Straujuma nav vēl domājusi, vai Saeima varētu izgāzt valsts budžetu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) vēl nav aizdomājusies līdz tam, vai Saeima balsojumā varētu izgāzt nākamā gada valsts budžetu.

Straujuma šodien Latvijas Radio 4.programmas raidījumā «Darbojošās personas» atzina, ka nav domājusi, vai tas varētu notikt. «Tas viss ir parlamenta rokās,» viņa teica.

Gadījumā, ja tā notiks, valdībai saskaņā ar likumu būs jāatkāpjas, un tās vietā nāks jauns premjers un jauni ministri, atgādināja Straujuma.

Kā ziņots, finanšu ministrs Jānis Reirs (V) trešdien iesniedza Saeimā nākamā gada valsts budžeta likuma projektu, uzsverot, ka tas ir izstrādāts atbildīgi, ievērojot ģeopolitisko un iekšpolitisko situāciju. Budžeta likumprojekts galīgajā lasījumā parlamentā tiks izskatīts 30.novembrī.

Valdība atbalstījusi 2016.gada valsts budžeta likumprojektu, kas paredz, ka nākamgad ieņēmumi varētu augt līdz 7,37 miljardiem eiro, bet izdevumi - līdz 7,65 miljardiem eiro. Salīdzinājumā ar 2015.gada plānu likumprojektā paredzēts ieņēmumu palielinājums 114,2 miljonu eiro apmērā un izdevumu palielinājums 183,2 miljonu eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu