Reirs: Latvijā tiks veikts apjomīgs nodokļu sistēmas audits

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijā tiks veikts apjomīgs nodokļu sistēmas audits, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» teica finanšu ministrs Jānis Reirs.

«Pašlaik mēs vedam pārrunas ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju (OECD) un Pasaules banku, lai veiktu nodokļu sistēmas auditu. Ja mēs gribam kaut ko mainīt, tad mums no sākuma ir jāsaprot, kāda situācija ir pašlaik. Piemēram, mums ir jāsaprot, kādēļ, esot ļoti līdzīgām nodokļu likmēm ar Igauniju un Lietuvu, mums nodokļu iekasējamība ir zemāka,» teica Reirs.

Viņš atzīmēja, ka viens iemesls ir acīm redzams – tas ir mikrouzņēmumu nodokļu režīms, kurš plaši ir izmantots nevis biznesa uzsākšanai, bet gan agresīvai nodokļu «plānošanai». «Turklāt līdz ar to ļoti daudzi cilvēki ir ievesti sociāli neaizsargāto lokā. Tomēr jautājums ir arī par citiem nodokļiem. Tad, kad mums būs šis audits, mēs daudz labāk sapratīsim, kādas izmaiņas un reformas ir nepieciešamas,» norādīja finanšu ministrs.

«Labi būtu, ja audits notiktu līdz nākamā gada pirmajai pusei, jo pamatnostādnes [nodokļu sistēmas] mums ir jāizstrādā līdz 2016.gada beigām,» piebilda Reirs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu