Latvijā 2.ceturksnī bijis lielākais darbaspēka izmaksu pieaugums ES

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijā otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar aprīli-jūniju pērn bija lielākais darbaspēka izmaksu pieaugums Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, liecina ES statistikas departamenta «Eurostat» trešdien publicētie dati. Salīdzinājumā ar 2014.gada otro ceturksni Latvijā darbaspēka stundas izmaksas pieauga par 7,9%, kas bija augstākais rādītājs ES.

Nedaudz mazāks darbaspēka izmaksu stundā pieaugums reģistrēts Rumānijā (+7,7%), kam seko Bulgārija (+6,8%), Igaunija (+5,5% un Lietuva (+4,3%).

Savukārt darbaspēka izmaksu kritums otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar aprīli-jūniju pērn reģistrēts Grieķijā (-2,9%), Kiprā (-1,2%) un Itālijā (-0,4%)

ES vidēji darbaspēka izmaksas otrajā ceturksnī bija par 1,9% lielākas nekā aprīlī-jūnijā pērn, bet eiro zonā tās pieaugušas par 1,6%.

Darbaspēka uzturēšanas izmaksas veido tēriņi darba algām, prēmijām un piemaksām, kā arī nodokļu un sociālās apdrošināšanas maksājumi.


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu