Latvijā jūlijā devītā straujākā mazumtirdzniecības izaugsme ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mazumtirdzniecības apjoms Latvijā šā gada jūlijā, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, palielinājies par 4,3%, kas ir devītā straujākā izaugsme no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām pieejama informācija, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» jaunākie dati.

Lielākais mazumtirdzniecības apjoma pieaugums jūlijā gada salīdzinājumā reģistrēts Rumānijā - par 9,6%, Igaunijā - par 7,8%, Ungārijā - par 7% un Īrijā - par 6,4%.

Lietuvā mazumtirdzniecība pieauga par 5,3%, reģistrējot sesto straujāko izaugsmi.

Savukārt mazumtirdzniecības samazinājums tika reģistrēts vienīgi Luksemburgā - par 10,5% un Somijā - par 0,3%.

Visās ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums jūlijā, salīdzinot ar 2014.gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 3,3%, bet eirozonā - par 2,7%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apjoms ES pieauga par 0,3%, bet eirozonā - par 0,4%.

Straujākais mazumtirdzniecības apjoma kāpums mēneša salīdzinājumā jūlijā reģistrēts Igaunijā - par 2,5%, Vācijā - par 1,4%, Maltā, Portugālē un Rumānijā - par 1,1%

Savukārt lielākais mazumtirdzniecības samazinājums fiksēts Luksemburgā - par 1,2%, Polijā - par 1,1% un Austrijā - par 0,9%.

Latvijā mazumtirdzniecības apjoms jūlijā mēneša salīdzinājumā palielinājās par 0,3%, bet Lietuvā tas saglabājies nemainīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu