«Gamma-A»: situācija zivrūpniecībā ļoti saspringta; tā nekļūs labāka

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Situācija Latvijas zivrūpniecības tirgū ir ļoti saspringta un tuvākajā laikā tā nekļūs labāka, sacīja zivju konservu ražotāja «Gamma-A» valdes priekšsēdētājs Aivars Lejietis.

«Situācija ir ļoti saspringta, tas ir tā maigi izsakoties. [To ietekmē] visi faktori vienlaicīgi - pārprodukcija, ekonomiskā situācija kopumā ir visur diezgan slikta. Nenoliedzami tas ir saistīts ar Austrumu tirgu, kas mums visiem zivju produkcijas ražotājiem šobrīd ir pilnīgi slēgts,» sacīja Lejietis, piebilstot, ka Latvijas zivrūpniecības sfērā tuvākajā laikā pozitīvas izmaiņas nav gaidāmas.

Viņš norādīja, ka ir ļoti neliela cerība, ka Krievijas tirgus varētu atvērties, taču lielas cerības nevar lolot. Lejietis piebilda, ka Krievijas ekonomiskās situācijas pasliktināšanās dēļ tirgus situācija kļūst sliktāka un, cik ilgi tas tā turpināsies, ir grūti pateikt.

Lejietis arī pastāstīja, ka uzņēmums turpina eksportēt produkciju uz NVS valstīm, kurās nav importa lieguma un turpinās piegādāt uz attiecīgā reģiona valstīm produkciju tādos apmēros, cik liels būs pieprasījums. «Nenoliedzami, tik cik tirgus pieprasīs, tik daudz arī būsim gatavi piegādāt. Nebūtu nekādu iemeslu, lai mēs sāktu kaut ko ierobežot, bet to, ka pieprasījums neaug, tas ir viennozīmīgi,» atzina «Gamma-A» valdes priekšsēdētājs.

Viņš arī pastāstīja, ka «Gamma-A» turpina attīstīt arī eksportu uz Rietumiem, kas ir ilgstošs darbs. «Tas ir lēns process, tas nebūs ne rīt, ne parīt, ne aizparīt. Nekāds ekonomisks sprādziens nenotiks, lai kāds tur pēkšņi sūtītu entos miljonus,» sacīja Lejietis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Krievijas Veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests «Rosseļhoznadzor» 4.jūnijā noteica aizliegumu ievest zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas. Iemesls produkcijas ievešanas aizlieguma bija veterināro un sanitāro prasību pārkāpumi. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) jūlijā paziņoja, ka Latvijas zivrūpnieki ir novērsuši «Rosseļhoznadzor» konstatētās neatbilstības, ko PVD norādīja arī Krievijai nosūtītajā atbildes ziņojumā. Krievija pagaidām nav paziņojusi par plāniem atcelt importa aizliegumu.

«Gamma-A» dibināta 1995.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 600 tūkstoši latu (853,7 tūkstoši eiro). Kompānijas vienīgais īpašnieks ir «Gamma Holdings A.O.I.». «Gamma-A» 2014.gadā strādāja ar 31,32 miljonu eiro apgrozījumu un 2,224 miljonu eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu