EČ basketbolā dēļ Rīgā pieaudzis pieprasījums pēc naktsmītnēm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saistībā ar Eiropas Basketbola čempionātu, kas nākamnedēļ norisināsies Rīgā, ir pieaudzis pieprasījums pēc viesnīcu pakalpojumiem, atzina Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) prezidents Jānis Vālodze.

Viņš sacīja, ka tostarp datumos, kuros notiek spēles Baltijas valstu komandu starpā, viesnīcas Rīgas centrā ir noslogotas. «Var teikt, ka ir pilnāks, bet, piemēram, ārpus centra vēl var atrast labas naktsmītnes par labām cenām,» sacīja Vālodze.

Tāpat LVRA prezidents piebilda, ka arī aģentūru pārstāvji, pie kuriem var elektroniski reģistrēt vietu viesnīcā, ir atzinuši, ka pieprasījums ir audzis. Tostarp lielākais pieprasījums ir no igauņu un lietuviešu viesiem. «Pārējie [citu valstu tūristi] ir mierīgāki. Datumi, kuros ir izteikta interese, ir tie, kur lietuvieši un igauņi spēlē savā starpā vai pret mums,» teica Vālodze.

Vienlaikus viņš atzina, ka saistībā ar attiecīgo sporta notikumu, viesnīcas ir palielinājušas arī cenas. «Ja pieprasījums aug, tad cena arī aug,» teica LVRA prezidents.

Eiropas 2015.gada Basketbola čempionātā piedalīsies 24 komandas, un turnīrs pirmo reizi notiks četrās valstīs – Francijā, Horvātijā, Latvijā un Vācijā. Latvijas basketbolisti no 5.līdz 10.septembrim D grupas turnīrā Rīgā cīnīsies ar Beļģijas, Lietuvas, Ukrainas, Čehijas un Igaunijas komandām. Četras spēcīgākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas no 12. līdz 20. septembrim notiks Francijas pilsētā Lillē.

LVRA ir dibināta 1993.gadā un apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai. Asociācijā ir vairāk nekā 200 biedru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu