Mājokļu īres tirgū otrajā ceturksnī vērojama stabilizācija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

2015.gada otrajā ceturksnī nozīmīgas izmaiņas īres tirgū, tostarp arī īres maksas līmenī, nav notikušas. Vērojama tirgus stabilizācija, pieprasījums un piedāvājums atrodas līdzsvarā, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» mājokļu tirgus pārskatā.

Arī atjaunojusies hipotekārā kreditēšana nekādu ietekmi uz īres tirgus aktivitāti nav atstājusi, norāda «Latio».

Stabilizējusies ir situācija ekskluzīvo dzīvokļu īres tirgū, kur gada sākumā palielinājās lauzto īres līgumu skaits ar Krievijas pilsoņiem - šobrīd šāda situācija vairs nav novērojama.

Mājokļu īres tirgū pieprasītākie ir divu vai trīs istabu dzīvokļi mikrorajonos ar īres maksu 200-250 eiro mēnesī. Šajā segmentā ir liela aktivitāte.

Tuvākajā laikā mājokļu īres tirgus segmentā būtiskas pārmaiņas nav gaidāmas, vienīgi vasaras beigās ārvalstu studentu pieplūdums radīs papildu pieprasījumu pēc trīs-četru istabu dzīvokļiem Vecrīgā, klusajā un tuvajā centrā, prognozē «Latio».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu