Stradiņa slimnīcas jauno korpusu ekspluatāciju plānots sākt 2017.gada pavasarī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Stradiņa slimnīcas jauno korpusu ekspluatāciju plānots sākt 2017.gada pavasarī, sacīja VAS «Paula Stradiņaklīniskā universitātes slimnīca» (Stradiņa slimnīca) Jaunās būvniecības daļas vadītājs Agris Balodis.

Lai nezaudētu Eiropas Savienības (ES) finansējumu, līdz 2016.gada janvārim ir jāpabeidz slimnīcas jaunā korpusa karkasa būvniecība un vēl ir jāapgūst 13 miljoni eiro. Patlaban būvniecībā ir apgūti 14,8 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Balodis sacīja, ka būvnieki iekļaujas grafikā un apgūtais finansējums vismaz par vienu miljonu eiro apsteidz grafiku.

Pilnsabiedrības SBRE darbu vadītājs Valdis Koks sacīja, ka patlaban būvdarbos jau strādā aptuveni 160 darbinieki un to skaits aug ar katru dienu un nedēļu. Viņš atklāja, ka patlaban jau notiek fasādes darbi un inženierkomunikāciju izbūve un tūlīt tiks sākti jumta būvdarbi, lai līdz ziemai jaunajiem korpusiem jau būtu pamatjumts un varētu turpināt iekšdarbus.

Virszemes konstrukciju būvniecība jau ir pabeigta, tāpēc šomēnes tika sākta ārsienu paneļu un fasādes montāža.

Stradiņa slimnīcas jaunbūvēs - 1., 2. un 6.blokā - šobrīd notiek ārsienu paneļu uzstādīšana, un pēc tam tiks veikta stikla fasādes montāža. Tāpat šobrīd tiek veikta slimnīcas trīs blokus savienojošā ātrija tiltu un pārseguma nesošo konstrukciju montāža un betonēšana.

Koks stāstīja, ka saskaņotais būvdarbu grafiks nozīmēs arī diezgan saspringtu darba procesu, tāpēc nepārtraukti tiek palielināts darbinieku skaits. Darbinieku skaitu plānots palielināt līdz 400 strādājošajiem atkarībā no tehnoloģiskā procesa. Tiek nodrošinātas papildu kvalitātes pārbaudes un darba drošības kontrole, piebilda Koks.

Kā ziņots, 7.jūlijā Rīgas pilsētas būvvalde veikusi atzīmi būvdarbu žurnālā par atļauju atsākt būvdarbus arī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa 1. un 2.blokā. Iepriekš būvvalde bija atļāvusi atsākt darbus korpusa energoblokā un sestajā blokā, kur tika konstatētas sīkas nepilnības.

Šajos divos blokos būvvalde iepriekš konstatēja defektus saistībā ar objekta kolonnām, sijām, kā arī tika novērotas «vertikalitātes problēmas». Šajos korpusa blokos aprīļa beigās tika atļauts novērst defektus, bet ne sākt būvdarbus.

Apsekošanas laikā būvinspektori veica pārbaudes, lai pārliecinātos par to, ka iepriekš konstatētie defekti ir tikuši novērsti atbilstoši iesniegtajam būvobjekta izmaiņu projektam, kas tika izstrādāts, pamatojoties uz sertificēta speciālista tehniskās ekspertīzes rezultātiem.

Konstatēto deformāciju dēļ kopš 11.februāra Rīgas pilsētas būvvalde apturēja jaunā korpusa būvniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu