Nākamgad gaidāmas diskusijas par PVN celšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nākamgad, veidojot 2017.gada budžetu, būs iespējamas diskusijas par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes palielināšanu, otrdien LTV raidījumā «1 pret 1» pieļāva premjere Laimdota Straujuma («Vienotība»)

Pašlaik nodokļa likme ir 21% un

palielināt to par vienu procentpunktu līdz 22% jau nākamgad piedāvāja uzņēmēji.

Straujuma otrdien LTV raidījumā «Viens pret vienu» atzina, ka viņa tagad, augustā vai septembrī, nebūtu gatava paziņot, ka nākamgad – jau pēc dažiem mēnešiem – pieaugs PVN un tā iegūsim budžetā 80 miljonus eiro, jo «cilvēkiem jāzina iepriekš».

Straujuma gan atzina, ka tas varētu būt nākamā gada diskusijas jautājums.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvics šā gada jūlijā pēc tikšanās ar premjeri pauda, ka PVN celšana būtu vislielākā un aplamākā kļūda, jo neviena valsts, izņemot Grieķiju, par to nerunā. «PVN celšana ir tikai izmisuma un pēdējā brīža risinājums, jo tas ir sava veida nacionālās drošības jautājums,» uzsvēra Rimšēvics.

Jau ziņots, ka darba devējus pārstāvošās organizācijas arvien ir nemierā ar valdības nākamgad iecerētajām izmaiņām nodokļu politikā, piedāvājot budžetā nepieciešamos līdzekļus rast ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes celšanu.

Pirmdien valdība apstiprināja nākamā gada budžetu, nolemjot nepalielināt PVN, taču celt akcīzi degvielai, tabakai, alkoholam, ieviest solidaritātes nodokli un citā veidā palielināt budžeta ieņēmumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu