«Citadeles grupas» peļņa pirmajā pusgadā sasniedz € 14,9 miljonus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šī gada pirmajā pusgadā «Citadeles grupas» peļņa sasniedza 14,9 miljonus eiro, kas ir par 3% vairāk nekā 2014. gada pirmajā pusgadā, TVNET informēja bankas Korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja Ieva Prauliņa

«Līdz ar privāto investoru ienākšanu bankas akcionāru struktūrā «Citadele» ir sākusi jaunu attīstības posmu. Šis gads iezīmēsies ar investīcijām bankas attīstībā,» norāda bankas «Citadele» valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis, pievilstot, ka «šis «Citadelei» ir investīciju gads. Mēs jau aktīvi strādājam pie bankas ilgtermiņa stratēģijas ieviešanas, lai sniegtu klientiem mūsdienīgus, viņu vajadzībām piemērotus un viegli saprotamus finanšu produktus un pakalpojumus.»

Bankas vadītājs skaidro, ka «Citadeles» jaunā akcionāru struktūra, kuru veido Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un starptautisku investoru grupa, kuru pārstāv ASV investīciju kompānija «Ripplewood Advisors LLC», iezīmē jaunu attīstības posmu «Citadeles» vēsturē. Akcionāru un bankas vadības vīzija ir attīstīt «Citadeli» par vadošo banku kvalitātes un piedāvāto produktu daudzveidības ziņā Latvijā un vēlāk arī Baltijā.

Šī gada pirmajā pusgadā Latvijas iedzīvotājiem «Citadele» sākusi piedāvāt divus jaunus produktus: mobilajā aplikācijā integrētu internetbankas autorizācijas ierīci «MobileScan», kā arī maksājumu karti ar e-talona funkciju, ko var izmantot arī kā elektronisko biļeti Rīgas sabiedriskajā transportā. «Citadele» ir pirmā banka Baltijā, kas piedāvā šādus risinājumus.

2015.gada 30.jūnija dati liecina, ka «Citadeles» grupas aktīvi ir 2,8 miljardi eiro. Kredītportfelis veido vairāk nekā miljardu eiro. Noguldījumu portfelis sasniedz 2,4 miljardus eiro. Pateicoties privāto akcionāru ienākšanai bankas īpašnieku struktūrā, pusgada laikā «Citadeles» grupas kapitāla un rezervju apjoms kopumā ir audzis par 15%, sasniedzot 203 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu