Medicīnas sabiedrības «ARS» apgrozījums pieaug par 9,6%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Medicīnas sabiedrība «ARS» pērn strādāja ar 9,335 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,6% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 2,4% un bija 423,7 tūkstoši eiro, liecina datubāzē «Lursoft» publiskotais finanšu pārskats. Uzņēmuma vadības ziņojumā sacīts, ka 2014.gads «ARS» bijis veiksmīgs, jo sniegto medicīnas pakalpojumu apmērs ir pieaudzis.

Tāpat uzņēmuma vadība atzīmēja, ka 2014.gadā bija vērojama tendence, ka pamazām palielinās klientu pieprasījums pēc medicīniskajiem pakalpojumiem. «2014.gadā sabiedrība tāpat kā iepriekšējā pārskata gadā galveno uzmanību veltīja tirgus izpētei un jaunu, kā arī esošo klientu piesaistīšanai, jaunu tehnoloģiju, medicīniskā un saimnieciskā inventāra iegādei, izmantojot līzinga kompāniju un kredītiestāžu pakalpojumus, kā arī noslēgts līgums ar Latvijas investīciju un attīstības aģentūru par projekta «Attēli diagnostikas, agrīnā vēža diagnostikas un Personalizētas medicīnas centra izveide» īstenošanu par vairāku medicīnisko iekārtu iegādes līdzfinansējumu,» teikts vadības ziņojumā.

Tostarp vadības ziņojumā minēts, ka 2014.gadā uzņēmums ieguldīja pētniecībā un attīstībā, tai skaitā informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmas izstrādē, kas atvieglo pakalpojuma sniegšanu pacientiem un pacienu piesaisti. Pētniecība vērsta arī uz jaunu pakalpojumu ieviešanu, kas stiprina uzņēmuma konkurētspēju tirgū.

Tāpat 2014.gadā turpināja sekmīgi darboties 2013.gadā izveidotā attīstības projektu nodaļa, kas nodarbojas ar «ARS» pakalpojumu attīstību un jaunas slimnīcas koncepcijas izstrādi.

Uzņēmuma vadība arī atzīmēja, ka pērn «ARS» turpināja eksporta tirgu apgūšanu. «Uzņēmums ir izveidojis eksporta nodaļu, kas nodarbojas ar jaunu klientu piesaisti no ārvalstīm. Tāpat ir turpināta sadarbība ar «Baltic Care», kas veic ārvalstu pacientu piesaisti,» teikts vadības ziņojumā.

Pērn «ARS» prioritāte joprojām ir bijusi savas materiāli tehniskās bāzes modernizācija - iegādātas vairākas diagnostiskās izmeklēšanas iekārtas, kas ievērojami paaugstina klientiem sniegto pakalpojumu kvalitāti. Kopā 2014.gadā IT ir ieguldīti 114,9 tūkstoši eiro, medicīniskajās iekārtās ir investēti 464,6 tūkstoši eiro, tajā skaitā - 306,1 tūkstoša eiro vērtībā iegādāta digitālā mamogrāfijas iekārta.

2015.gadā «ARS» turpinās uzlabot medicīnas pakalpojumu kvalitāti un paplašināt klientiem sniedzamo pakalpojumu veidus, kā arī palielināt eksporta pakalpojumu apmēru.

2013.gadā «ARS» strādāja ar 8,52 miljonu eiro apgrozījumu un guva 434,2 tūkstošu eiro peļņu.

Medicīnas sabiedrība «ARS» dibināta 1991.gadā, tās pamatkapitāls ir 904,1 tūkstotis eiro, bet lielākais īpašnieks - Māris Andersons (40%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu