Krievijas saldumu ražotājs prasa Igaunijas «Kalev» atcelt preču zīmi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievijas saldumu ražotājs «Krasnij oktjabr» ir vērsies tiesā ar prasību atcelt reģistrāciju preču zīmei «Miška kosolapij» kā Igaunijas saldumu ražotāja «Kalev» piederošās preču zīmes «Mesikapp» versiju krievu valodā.

«Tiesvedība ir par to, ka krievu valodā reģistrētā tirdzniecības zīme «Miška kosolapij» tagat Igaunijas tirgū pieder «Kalev»,» aģentūrai BNS teica Igaunijas saldumu ražotāja preses pārstāve Ruta Rohta.

«Mesikapp», kas ir igauņu valodā populārs sinonīms vārdam lācis, un «Miška kosolapij», kas krievu valodā nozīmē «Lācītis ķepainītis», ir reģistrētas «Kalev» preču zīmes.

«Krasnij oktjabr» tirgū ir produkts ar tādu pašu nosaukumu krievu valodā un kompānija tiesā vēlas panākt «Miška kosolapij» kā «Kalev» preču zīmes reģistrācijas atcelšanu, jo Igaunijas kompānija nekad neesot izmantojusi šo nosaukumu saviem produktiem.

Rohtas atteicās komentēt notiekošo tiesvedību. Pirmās instances tiesas lēmums lietā gaidāms oktobrī.

«Kalev» pārdošanas apmēru Krievijas tirgū pērn palielināja par 23,4% un tas sasniedza 1,1 miljonu eiro. Savukārt kopējais «Kalev» apgrozījums pieauga par 9,7% un bija 42,2 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa pagājušajā gadā bija 3,6 miljoni eiro, kas bija par 52,4% vairāk nekā gadu iepriekš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu