Turpina samazināties benzīna un dīzeļdegvielas cenas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šodien «Statoil» degvielas uzpildes stacijās cenas ir samazinātas vēl par diviem centiem benzīnam un vienu centu dīzeļdegvielai, informēja «Statoil Fuel&Retail Latvia» degvielas kategorijas vadītājs Armands Žubulis.

Kopējais degvielas cenu samazinājums «Statoil» stacijās kopš jūlija vidus sasniedzis 13 centus gan benzīnam, gan dīzeļdegvielai. Vidējās cenas «Statoil» tīklā benzīnam ir 1,114 eiro litrā un dīzeļdegvielai 1,014 eiro litrā.

Kā ziņots, ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena oktobra piegādēm pirmdien dienas vidus tirdzniecības sesijā samazinājusies par 1,11 dolāriem - līdz 48,94 dolāriem (43,43 eiro) par barelu.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena sarukusi par 0,79 dolāriem - līdz 44,31 dolāram (39,32 eiro) par barelu.

WTI cena iepriekšējās piecās tirdzniecības sesijās kopumā pieauga par vairāk nekā 11%, reģistrējot straujāko kāpumu pēdējos četrarpus gados, bet «Brent» jēlnaftas cena šajā periodā palielinājās par aptuveni 10%, kas bija straujākais nedēļas kāpums kopš 2009.gada.

Analītiķi kāpumu pagājušajā nedēļā galvenokārt skaidro ar ziņām, ka ASV ekonomika otrajā ceturksnī pieauga straujāk, nekā tika lēsts iepriekš, izraisot cerības par pieprasījuma kāpumu pasaulē lielākajā naftas patērētājvalstī.

Savukārt pirmdien naftas cenas samazinājušās saistībā ar investoru vēlmi gūt peļņu no šī cenu kāpuma un ņemot vērā vasaras sezonas noslēgšanos, kad degvielas patēriņš ASV varētu strauji samazināties.

Kā ziņots jau iepriekš, pēdējā mēneša laikā cenas degvielas uzpildes stacijās benzīnam ir samazinātas par astoņiem centiem un dīzeļdegvielai par 11 centiem, informēja uzņēmumā «Neste Oil».

Līdzīga cenu lejupslīde iepriekš bija vērojama arī citu degvielas tirgotāju DUS. Kā liecina LETA degvielas cenu apskats, «Lukoil» DUS mēneša laikā benzīna cenas bija samazinājušās aptuveni par sešiem centiem, bet dīzeļdegvielai par 11 centiem, savukārt «Virši-A» benzīna cena samazinājusies par gandrīz septiņiem, bet dīzeļdegvielai par desmit centiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu