Būvniecības valsts kontroles birojs no «Sixt Leasing» nomās desmit jaunas automašīnas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) uz 36 mēnešiem nomās desmit jaunas automašīnas, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Automašīnas BVKB iznomās no autonomas uzņēmuma SIA «Transporent», kas strādā ar zīmolu «Sixt Leasing», ar kopējo līgumcenu 102 713,4 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. BVKB iepirkumā paredzētā līgumcena bija 138 600 eiro.

Kopumā iepirkumā piedalījās septiņi pretendenti, bet «Transporent» piedāvājums bija ar viszemāko cenu.

SIA «Transporent», kas darbojas ar zīmolu «Sixt Leasing», apgrozījums pērn pieauga par 22%, sasniedzot 8,74 miljonus eiro, turpretī peļņa samazinājās par 5% - līdz 225 851 eiro. Kopējais apkalpoto auto skaits ir audzis par 10% jeb 200 vienībām, sasniedzot vairāk nekā 2150 automobiļus.

Uzņēmumā norādīja, ka Latvijā aizvien populārāks kļūst pilna servisa auto līzings. Pērn apmēram 23% no jaunajiem auto ir reģistrēti pilna servisa līzingā vai kā nomas automašīnas, no tām «Sixt Leasing» ir reģistrējis 554 jeb 16% no kopējā skaita, kas ierindo uzņēmumu starp lielākajiem auto pircējiem Latvijā. Galvenie faktori, kas mudina uzņēmumus izmantot pilna servisa auto līzingu jeb ilgtermiņa auto nomu, ir vēlme koncentrēties uz savu pamata biznesu un jautājumus, kas nav saistīti ar to, nodot ārpakalpojuma sniedzējam.

«Sixt» Latvijā darbību sāka 2010.gada jūnijā, kad autoparku vadības uzņēmums «Transporent» kļuva par «Sixt Rent a Car» un «Sixt Leasing» franšīzes partneri Baltijas valstīs.

BVKB 2015.gada pirmajos sešos mēnešos jau pārbaudījis gandrīz 600 publisko ēku visā Latvijā un konstatējis, ka tikai 15% no visām apsekotajām valsts, pašvaldību un privātajām ēkām pilnībā atbilst visām drošības prasībām. Līdz gada beigām BVKB plānojis pārbaudīt 2000 publisko ēku visā Latvijā, īpašu uzmanību otrajā pusgadā pievēršot izglītības iestādēm, viesnīcām un birojiem. Kopš šā gada 1.jūlija sekmīgi sākta arī jauno būvobjektu kontrole.

Pašlaik BVKB strādā 50 darbinieki, no tiem 22 ir sertificēti būvspeciālisti ar pieredzi Latvijā un ārvalstīs. Patlaban tiek piesaistīti arī eksperti, bet vēl uz astoņām štata vietām tiks piesaistīti 15-25 būvniecības industrijas speciālisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu