Jūlijā mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 0,3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šī gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 0,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie sezonāli izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms pieauga par 0,5%, bet nepārtikas preču apgrozījums - par 0,2%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, jūlijā, salīdzinot ar jūniju, palielinājās par 5,5%. Gadu iepriekš - 2014.gada jūlijā salīdzinājumā ar jūniju - apgrozījums pieauga par 8,1%.

Jūlijā šogad, salīdzinot ar jūliju pērn, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 4,3%.

Pārtikas preču grupā tas pieauga par 2,1%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 5,7%, tajā skaitā autodegvielas mazumtirdzniecības apgrozījums - par 7,7%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, ir pieaudzis par 2,2%.

Šā gada pirmajos septiņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums mazumtirdzniecībā kopumā ir pieaudzis par 5,9%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājies par 2,7%, nepārtikas preču mazumtirdzniecība - par 8,1%.

Jau vēstīts, ka pirmajā pusgadā, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem apgrozījums mazumtirdzniecībā kopumā ir pieaudzis par 6,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie sezonāli izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms šajā periodā ir palielinājies par 2,8%, nepārtikas preču mazumtirdzniecība - par 8,6%.

Bet šī gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 0,8%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu