Latvijas banku sektora peļņa septiņos mēnešos - € 257 miljoni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas banku sektors šogad pirmajos setiņos mēnešos strādāja ar peļņu 257,504 miljonu eiro apmērā, kas ir par 21,9% vairāk nekā 2014.gada attiecīgajā laika periodā, zināja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK). Tostarp ar peļņu darbojās 15 Latvijas bankas un piecas ārvalstu banku filiāles (to tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos – 94%).

Komisijas Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Avotiņa aģentūru BNS informēja, ka banku sektora kopējo noguldījumu apmērs septiņos mēnešos pieauga par 0,7% jeb 166 miljoniem eiro. Rezidentu noguldījumu atlikums būtiski nemainījās, lai gan samazinājās valdības noguldījumi, bet mājsaimniecību un nefinanšu sabiedrību noguldījumi pieauga. Nerezidentu noguldījumi pieaugumu par 1,4% jeb 170 miljoniem eiro lielākoties ietekmēja ASV dolāra vērtības kāpums.

Savukārt banku sektora kopējais aktīvu apmērs mēneša laikā palielinājās par 0,2% jeb 50,2 miljoniem eiro un jūlija beigās sasniedza 31,5 miljardus eiro.

Kopējais kredītportfelis mēneša laikā samazinājās par 0,1%, tajā skaitā rezidentu korporatīvo klientu un arī rezidentu mājsaimniecību kredītatlikums samazinājās par 0,3%, savukārt nerezidentu pieauga par 1,1%, ko ietekmēja arī ASV dolāra vērtības kāpums.

2014.gada pirmajos septiņos mēnešos banku sektora kopējā peļņa bija 211,233 miljoni eiro.

Latvijā ir kopumā ir 27 bankas, tostarp desmit ārvalstu banku filiāles.


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu