Rīgas Tālmācības vidusskola sveic savu 1000. absolventu!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Tālmācības vidusskolas dibinātāja Ilze Kalniņa un direktors Edgars Grīnis ar īpašu skolas diplomu un pildspalvu sveic skolas tūkstošo absolventu – Kristiānu Zeltu.

2015. gada 27. jūnijā Rīgas Latviešu biedrības namā norisinājās sestais Rīgas Tālmācības vidusskolas izlaidums. Jau todien skolas dibinātāja Dr.paed., Mg.psych. Ilze Kalniņa uzsvēra, ka šogad absolventu skaits sasniegs tūkstoti un tūkstošais absolvents var būt ikviens no klātesošajiem.

Apkopojot reģistrētos datus par izsniegtajiem izglītības dokumentiem, par tūkstošo absolventu ir kļuvis Kristiāns Zelts, kurš pirms gada atgriezās Latvijā no Norvēģijas, kur iepriekš ieguva izglītību, paralēli to apvienojot ar treniņiem un spēlēm hokejā.

«Man bija nojauta, ka es varētu būt 1000. absolvents, bet tiešām jutos patīkami pārsteigts, kad saņēmu zvanu no skolas ar aicinājumu ierasties», tā sava titula iegūšanu komentēja Kristiāns.

Kristiāns sāka apgūt hokeja spēli 5 gadu vecumā un turpina to darīt joprojām uzbrucēja pozīcijā. Ir spēlējis vairākos hokeja klubos, uzrādot labus rezultātus gan individuāli, gan komandas kopvērtējumā. Atgriežoties Latvijā, tālmācība bija vienīgais risinājums, kā iegūt vidējo izglītību, turpinot aktīvi trenēties un spēlējot.

Pēc vidējās izglītības ieguves Rīgas Tālmācības vidusskolā Kristiāns dosies uz ASV, Teksasu, kur jau parakstījis līgumu ar hokeja klubu «El Paso Rhinos».

Foto: Publicitātes foto

«Pateicoties Rīgas Tālmācības vidusskolai, man bija iespēja iegūt izglītību, nepārtraucot attīstību hokejā. Ļoti atsaucīgs kolektīvs, paldies jums!»

Izlaidumā, sveicot savu klasesbiedru – hokejistu Rodrigo Ābolu.
Izlaidumā, sveicot savu klasesbiedru – hokejistu Rodrigo Ābolu. Foto: Publicitātes foto

Pirms 6 gadiem tālmācība pamata un vidējās izglītības kontekstā bija kaut kas novators, netradicionāls un neierasts, jo līdz tam izglītību tālmācībā varēja iegūt tikai koledžās un augstākās izglītības iestādēs.

2009./2010. mācību gads bija pirmais, kad Latvijas Republikā tika uzsākta vispārējas vidējās izglītības apguve neklātienes formas paveidā – tālmācībā. Savukārt no 2010./2011. mācību gada tika izveidota arī pamatizglītības programma (7.-9. klasei).

Rīgas Tālmācības vidusskola veiksmīgi darbojas kopš 2009. gada un ir pirmā tālmācības vidusskola Latvijā ar ilgāko darbības pieredzi. Sešu gadu darbības laikā skolas absolventu skaits sasniedzis tūkstoti. Interese par izglītības ieguvi tālmācības formā nemazinās. Daudziem šī ir vienīgā iespēja kā nepārtraukt mācības vai, turpināt tās pēc ilgākas pauzes.

Rīgas Tālmācības vidusskolu bieži izvēlas sportisti, modeles, ārzemēs dzīvojoši vai strādājoši cilvēki, kuriem izglītības ieguve tradicionālā veidā – klātienē – nav iespējama.

Rīgas Tālmācības vidusskolā jauno audzēkņu uzņemšana notiek visu gadu! Iestājies lielākajā un draudzīgākajā tālmācības vidusskolā jau šodien!

Rīgas Tālmācības vidusskola

Sesku ielā 72-32, Rīgā

Tālrunis: 67592999, 29411041

info@talmacibasvsk.lv

www.talmacibasvsk.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu