«Emirates» no Dubaijas uz Panamu veiks pasaulē ilgāko reisu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aviosabiedrība «Emirates» ceturtdien izziņojusi pasaules ilgāko nepārtraukto reisu no Dubaijas uz Panamu. Tas ilgs 17 stundas un 35 minūtes.

No februāra aviosabiedrība šajā maršrutā katru dienu veiks lidojumus ar «Boeing 777-200LR» pasažieru lidmašīnu, kura var uzņemt arī 15 tonnu kravu, teikts «Emirates» paziņojumā.

Panamas pilsēta būs pirmais aviosabiedrības galamērķis Cetrālamerikā.

Patlaban garākais nepārtrauktais reiss pasaulē ir no Dallasas uz Sidneju, kas ilgst gandrīz 17 stundas. Tam seko reiss no Johannesburgas uz Atlantu un no Dubaijas uz Losandželosu.

Iepriekš garākais lidojums, kurš ilga gandrīz 19 stundas, savienoja Singapūru un Ņujorku, taču «Singapore Airlines» maršrutu slēdza 2013.gadā, cenšoties samazināt izmaksas.

«Emirates» pieder lielākās «Airbus» un «Boeing» flotes. Kompānija kopā izmanto 235 lidmašīnas un apkalpo 147 maršrutus 81 valstī.

Martā ASV aviosabiedrības un Amerikas aviācijas darbinieku organizācijas apsūdzēja «Emirates» negodīgā konkurencē, apgalvojot, ka kompānijai pieejami bezprocentu aizdevumi, subsidētas lidostu maksas, valdības aizsardzība pret degvielas zaudējumiem un darbaspēka izmaksas, kas ir zem tirgus līmeņa. To par negodīgām priekšrocībām uzskata Pasaules Tirdzniecības organizācija.

«Emirates» pārmetumus noraida un apgalvo, ka ASV lidsabiedrības tikai pārdzīvo konkurenci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu