Krievija gatavo pārtikas embargo pret septiņām valstīm, kas pievienojušās ES sankcijām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Krievijas Lauksaimniecības ministrija ir sākusi sagatavot priekšlikumus pārtikas embargo ieviešanai pret septiņām valstīm, kuras ir pievienojušās Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Krieviju, ziņu aģentūrai «RIA Novosti» paziņoja ministrijas preses dienests.

«Pašlaik tiek izstrādāti priekšlikumi Krievijas valdībā par septiņām valstīm un jau tiek izstrādāts lēmuma projekts,» sacīja ministrijas preses dienesta pārstāvis. Vēl nav zināms precīzs datums, kad šis lēmums būs pilnībā sagatavots.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs pirms tam paziņoja, ka valdība varētu vērsties pie prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu paplašināt valstu sarakstu, uz kurām attiecināms pārtikas embargo.

ES pagarinātajām ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju agrāk pievienojās Albānija, Islande, Lihtenšteina, Melnkalne, Norvēģija un Ukraina. Krievijas Lauksaimniecības ministrijas pārstāvis sacīja, ka «valstu saraksts tiek precizēts» un tiek apsvērta pārtikas embargo noteikšana arī pret Gruziju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu