Līdz 3.septembrim var pieteikties atbalstam mazajām ostām par € 8 miljoniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sākot ar šodienu, Lauku atbalsta dienests (LAD) sāk projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Savienības Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākumam «Zvejas ostas un izkraušanas vietas» par kopumā astoņiem miljoniem eiro.

Projektu iesniegumu pieņemšana notiks līdz 3.septembrim.

Iesniegto projektu īstenošanas beigu datums, ja tiek veiktas investīcijas ražošanas pamatlīdzekļu iegādei, ir viens gads, savukārt, ja tiek veikta būvniecība, - divi gadi no LAD lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs vai LAD centrālajā klientu apkalpošanas daļā Rīgā, Republikas laukumā 2.

Projekta iesniegumu elektroniska dokumenta formā, parakstītu ar elektronisko parakstu un apliecinātu ar laika zīmogu Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā, var iesniegt arī LAD mājaslapā.

Kā ziņots, Latvijas mazajām ostām un zvejnieku biedrībām turpmākajā plānošanas periodā līdz 2020.gadam būs pieejams Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums kopumā vairāk nekā 24 miljonu eiro apmērā, paredz valdības akceptētais noteikumu projekts «Valsts un ES atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā «Zvejas ostas un izkraušanas vietas«».

Pasākumā atbalstu varēs saņemt ostu pārvaldes un biedrības, kuru biedri darbojas zvejniecībā, tostarp atzītas zvejas produktu ražotāju organizācijas.

Publiskā atbalsta intensitāte pasākumā tiek diferencēta atkarībā no atbalsta pretendenta statusa un variē robežās no 60% līdz 90%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu