Belēvičs ar bažām gaida VK atzinumu par «e-veselības» projektiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Veselības ministrija (VM) tuvākajā laikā tiks iepazīstināta ar Valsts kontroles (VK) galīgo atzinumu par e-veselības projektiem, un veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) šo atzinumu gaida ar lielām bažām.

Kā ministrs atzinis intervijā laikrakstam «Diena», viņš baidās, ka ar e-veselību būs sanācis apmēram tāpat kā ar projektu «skolas.lv» - «desmit miljoni izkūpējuši gaisā bez rezultāta».

«Nedrīkstu vēl atklāt VK ziņojuma par e-veselības projektiem saturu, bet, līdzko tas būs oficiāli saņemts, no sabiedrības neslēpšu. Varu vien teikt, ka ir vēl sliktāk, nekā biju iedomājies,» intervijā «Dienai» atklāj Belēvičs.

Pēc viņa teiktā, e-veselības sistēmas problēma ir tāda, ka tā konstruēta, neparedzot pacienta identifikāciju. «Skaidrs, ka tas nepasargā no pakalpojumu pierakstījumiem. Kā var runāt par finansēšanas sistēmu, ja nav iespējams precīzi noteikt valstī sniegto veselības pakalpojumu apjomu katram pacientam?» vaicā veselības ministrs.

Viņš uzsver, ka gadījumā, ja sistēmā pacients netiek identificēts, tad katrā ārstniecības iestādē, kurā viņš nonāk, tiek atkārtoti veikti vienādi izmeklējumi. «Nekad un nekādas naudas nepietiks, lai varētu to apmaksāt,» uzsver Belēvičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu